Skip to main content

Φωτιά στη Sunlight: Μετρήσεις για τη ρύπανση - Κλειστά τα σχολεία

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά είναι οριοθετημένη, ωστόσο, στο σημείο παραμένουν 26 οχήματα με 78 πυροσβέστες.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν και σήμερα στο εργοστάσιο μπαταριών της Συστήματα Sunlight, στο Όλβιο Ξάνθης.

Η φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στο εργοστάσιο μπαταριών, στο οποίο παραμένουν ακόμα τμήματα όπου βγαίνουν καπνοί.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, η φωτιά είναι οριοθετημένη, ωστόσο, στο σημείο παραμένουν 26 οχήματα με 78 πυροσβέστες.

Όπως τόνισε ο προϊστάμενος του Εργοστασίου Στέφανος Κανίδης, η φωτιά μέσα σε 2,5 ώρες κατέστρεψε προσπάθεια 25 ετών.

Εν τω μεταξύ, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τις υπηρεσίες της και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θα διεξάγει εντατικές μετρήσεις, τα πρώτα αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή το απόγευμα.

Μέχρι την ανακοίνωση των πρώτων μετρήσεων, για καθαρά προληπτικούς λόγους, συστήνεται, η μη επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον στις περιοχές βορειοανατολικά του εργοστασίου στο Ολβιο. Ητοι τις περιοχές: Ν. Όλβιο, Κρεμαστή, Θαλασσιά, Αγ. Αθανάσιος, Τοξότες, Τύμπανο, Πετροχώρι, Εύμοιρο, Εξοχή και οι λοιπές ενδιάμεσες περιοχές ενώ τα αντίστοιχα σχολεία των περιοχών αυτών θα παραμείνουν κλειστά για δύο ημέρες.

Οι κάτοικοι καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους ενώ συστήνεται η προστασία των ζώων σε κλειστούς χώρους.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων για την περιοχή και πως βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές.

Ο εκπρόσωπος του ομίλου Olympia Κώστας Καρτάλης τόνισε ότι η εταιρεία εγγυάται όλες τις θέσεις εργασίας, ότι κανείς δεν θα απολυθεί και από αύριο θα είναι όλοι στις θέσεις εργασίας τους. Όπως είπε, η εταιρεία θα ξαναφτιάξει γρήγορα όλο το τμήμα πιο σύγχρονο και πιο μοντέρνο.