Skip to main content

Φωτιά στη Θάσο: Την Παρασκευή απολογείται ο 65χρονος κατηγορούμενος για εμπρησμό

Ο 65χρονος, που συνελήφθη την Τρίτη, εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης - Απολογείται το πρωί της Παρασκευής.

Προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής ενώπιον του Ανακριτή Καβάλας ζήτησε και πήρε ο 65χρονος που συνελήφθη την Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 ως βασικός ύποπτος για τη μεγάλη φωτιά στη Θάσο.

Ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου πέρασαν χειροπέδες στον άνδρα για παράνομη κατοχή εύφλεκτων υλικών και αντικειμένων, για τις οποίες καταδικάστηκε από το Μονομελές Αυτόφωρο σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ.

Στον 65χρονο ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό, καθώς σε βάρος του προέκυψαν στοιχεία για εμπρησμό σε δασικές εκτάσεις στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ποταμιάς Θάσου και συγκεκριμένα, στη θέση «Κουρβάκια» στις 2 Αυγούστου 2022 και στη θέση «Μακρύ Ραχώνι Αχλάδας», στις 10 Αυγούστου 2022.

Ωστόσο, ο συλληφθείς εμφανίστηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας χωρίς δικηγόρο υπεράσπισης, γεγονός που επέβαλε την αναβολή της ανάκρισής του για τουλάχιστον 48 ώρες.

Πληροφορίες από kavalapost