Skip to main content

Μεγάλη φωτιά στην Αχαΐα: Εντολή εκκένωσης τεσσάρων οικισμών (video)

Δόθηκε εντολή για εκκένωση τεσσάρων οικισμών ενώ επιχειρείται να απομακρυνθούν οι λουόμενοι από παραθαλάσσιο κατάστημα στο Λαμπίρι.

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Αχαΐα με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι αρχές.

Λόγω της μεγάλης έκτασης της πυρκαγιάς, δόθηκε εντολή για εκκένωση τεσσάρων οικισμών, ενώ επιχειρείται να απομακρυνθούν οι λουόμενοι από παραθαλάσσιο κατάστημα στο Λαμπίρι.

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε όσους πολίτες βρίσκονται στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Αχαϊας, να εκκενώσουν άμεσα προς Αίγιο λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι, Αχαϊας εκκενώστε άμεσα προς Αίγιο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας



Η αστυνομία έχει απαγορεύσει τη διέλευση προς το Αίγιο, ενώ έχει κλείσει η παλαιά εθνικής οδό και η Ολυμπία οδός στο ύψος της Ζήριας.

Στο σημείο επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές προσπαθούν να απομακρύνουν τους κατοίκους της Ζήριας και της Άνω Ζήριας που αρνούνται να φύγουν από τα σπίτια τους επιχειρώντας να αντιμετωπίσουν τη φωτιά με τα λάστιχα.

Η φωτιά πλησιάζει τα πρώτα σπίτια στις Καμάρες, την ώρα που υπάρχει ηλικιωμένη γυναίκα που έχει εγκλωβιστεί στο σπίτι της πάνω από την εκκλησία της Ζήριας και γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί από το σημείο.

Στην περιοχή μεταβαίνουν και δυνάμεις του ΕΚΑΒ για να παραλάβει άτομο με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, υπάρχει πληροφορία για ένα ασημί όχημα στο οποίο επιβαίνουν δυο ημίγυμνοι άνδρες και για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζονται με την εκδήλωση της φωτιάς.