Skip to main content

Φωτιά στην Πεντέλη: 54 κατοικίες επικίνδυνες για χρήση, 126 τα καμένα σπίτια

Έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 251 κτήρια από τα οποία τα 54 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνα για χρήση από τους μηχανικούς του υπουργείου

Συνεχίστηκαν και σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κτίρια των πληγέντων Δήμων Πεντέλης, Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα) και Ραφήνας - Πικερμίου, λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην ευρύτερη περιοχή των δήμων.

Συνολικά, έχουν διενεργηθεί αυτοψίες σε 251 κτήρια:

- Από αυτά 204 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 78 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 72 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 54 επικίνδυνες για χρήση, οι οποίες θα επανελεγχθούν.

- Επίσης, έχουν ελεγχθεί 8 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος (χρήζει επισκευής) και 5 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

- Ελέγχθηκαν 34 αποθήκες εκ των οποίων 5 κρίθηκαν κατάλληλες, 12 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 17 επικίνδυνες για χρήση και θα επανελεγχθούν.

- Τέλος ελέγχθηκαν 5 Ιεροί Ναοί - Δημόσια Κτήρια, εκ των οποίων οι 4 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση(χρήζει επισκευών).

Τις επόμενες ημέρες, κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα συνεχίσουν να διενεργούν αυτοψίες, στις πληγείσες περιοχές της Αττικής, για να ικανοποιήσουν όσα επιπλέον αιτήματα αυτοψιών δεν κατέστη εφικτό μέχρι σήμερα, λόγω απουσίας των ιδιοκτητών των ακινήτων, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων συμπολιτών μας.