Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
x

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ: ΜΕ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΤΡΕΙΣ ΣΤΟ «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» - ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΕΝΑΣ

Όπως υπογραμμίζει σε ενημέρωση το νοσοκομείο «Γεννηματάς» οι τρεις ασθενείς αφορούν σε περιπτώσεις Πλαστικής Χειρουργικής

Τρία σοβαρά περιστατικά που σχετίζονται με τη φωτιά στην Πεντέλη κλήθηκε να διαχειριστεί το νοσοκομείο «Γεννηματά», της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται σε ενημέρωση του νοσοκομείου για τη φωτιά, οι τρεις ασθενείς προσήλθαν στην εφημερία της 19/7/2022 και οι περιπτώσεις τους αφορούσαν την Πλαστική Χειρουργική.

«O ασθενής Μ.Ε. ετών 54 προσήλθε με ιδίο μέσο από την πυρκαγιά στο Γέρακα, με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, κυρίως επιπολής και κατά τόπους εν τω βάθει μερικού πάχους, που αφορούσαν το πρόσωπο, άνω και κάτω άκρα άμφω, και κορμό. Λόγω της σοβαρότητας των εγκαυμάτων ο ασθενής εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων και η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή» αναφέρει το νοσοκομείο.

Επιπλέον, προστίθεται στην ανακοίνωση, ασθενής με αρχικά Β.Γ. (άνδρας) 35 ετών προσήλθε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τη Πεντέλη «λόγω θερμικών εγκαυμάτων εν τω βάθει μερικού πάχους συνολικής επιφανείας 18%, σε κεφαλή, ΑΡ βραχίονα, ΔΕ κνήμη, και ΑΡ κάτω άκρο. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει σήμερα για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής».

Στο «Γεννηματάς» προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού και μια 28χρονη από την Πεντέλη.

«Μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή στο Γ.Ν Σωτηρία για πνευμονολογική εκτίμηση λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και  ανέφερε  ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο Γ.Ν Σωτηρία» σημειώνει το νοσοκομείο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ