Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
x

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ: ΠΗΡΑΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΔΟΥΡΟΥ, ΨΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΝΟΥΣ

Η περιφερειάρχης Αττικής, ο δήμαρχος Μαραθώνα και ο δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν στις αρχές Νοεμβρίου

Ένα - ένα τα 20 και πλέον πρόσωπα που έχουν κληθεί από τους εισαγγελείς με την ιδιότητα του υπόπτου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, άρχισαν να προσέρχονται σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών και να λαμβάνουν προθεσμίες για να ενημερωθούν επί της δικογραφίας και να τη μελετήσουν.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης έλαβε προθεσμία για τις 7 Νοεμβρίου. Όπως δήλωσε ο εκ των δικηγόρων του δημάρχου Μαραθώνα Αλέξανδρος Λυκουρέζος αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να διατυπωθεί καμία θέση εκ μέρους του εντολέα του, αν πρώτα δεν μελετηθεί η δικογραφία.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας -Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς προσήλθε ο ίδιος στην εισαγγελία και έλαβε προθεσμία για τις 2 Νοεμβρίου, προκειμένου να προετοιμάσει το υπόμνημά του. Σε δήλωσή του ο κ. Μπουρνούς ανέφερε πως ο ίδιος και ο Δήμος έκανε αυτό που έπρεπε όχι μόνο πριν την πυρκαγιά αλλά και μετά. «Είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας και στη δικαιοσύνη ώστε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έλαβε προθεσμία για τις 8 Νοεμβρίου μέσω του συνηγόρου της.

Μεταξύ των προσώπων που έλαβαν κλήση από τους εισαγγελείς για ανωμοτί κατάθεση, εκτός από την Ρένα Δούρου, τον Ηλία Ψινάκη και τον Ευ. Μπουρνούς και ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο πρώην αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σωτήρης Τερζούδης, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος.

Από τις απαντήσεις τους και τα στοιχεία που θα καταθέσουν στους εισαγγελείς οι ύποπτοι, θα κριθεί και η τελική τους ποινική μεταχείριση, αν δηλαδή θα καταστούν κατηγορούμενοι με την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τους ή θα κριθεί πως δεν φέρουν καμία ποινική ευθύνη για την τραγωδία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ