Skip to main content

Φωτιά στο μονοθέσιο του Μάγκνουσεν-Γλύτωσε από θαύμα ο Δανός (vid)

Αμέσως μετα τον πρώτο γύρο των δοκιμαστικών σημειώθηκε πιθανότατα διαρροή καυσίμου στο μονοθέσιο και ενώ ο ίδιος ήταν ακόμη στην θέση του οδηγού.

Να καεί ζωντανός κινδύνευσε ο Δανός οδηγός της Renault, Κέβιν Μάγκνουσεν καθώς το μονοθέσιό του πήρε φωτιά στα δοκιμαστικά του grand prix της Μαλαισίας, με τον ίδιο να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή να πεταχτεί εκτός αυτού με την βοήθεια των μηχανικών του.

Αμέσως μετα τον πρώτο γύρο σημειώθηκε πιθανότατα διαρροή καυσίμου στο μονοθέσιο και ενώ ο ίδιος ήταν ακόμη στην θέση του οδηγού. Η έγκαιρη επέμβαση των μηχανικών του, αλλά και η άμεση αντίδραση του να πεταχτεί από το αυτοκίνητο του έσωσαν την ζωή, αφού δευτερόλεπτα μετά τυλιχτηκε στις φλόγες.

Με ανάρτησή του στο twitter, έκανε χιούμορ για το ατύχημα λέγοντας ότι ότι «περίμενε ζέστη στην Μαλαισία, αλλά όχι τόσο πολύ».

«Δεν είχα καταλάβει τη διαρροή, αλλά άρχισα να νιώθω τη ζέστη. Ευτυχώς πρόλαβα να βγω έξω. Δεν έχω δοκιμάσει μονοθέσιο με halo αλλά τα πέντε δευτερόλεπτα, που λένε ότι θα χρειάζεσαι για να βγεις από το μονοθέσιο είναι πολύς χρόνος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δανός πιλότος.

Ο αγώνας διακόπηκε μέχρι να αποκατασταθούν όλα στην πίστα και μάλιστα οι μηχανικοί της Ρενό κατάφεραν να ξανατρέξει το μονοθέσιο, με τους Ρόζμπεργκ-Χάμιλτον να κάνουν τους ταχύτερους χρόνους ανά σκέλος και τον Μάγκνουσεν 19ο.