Skip to main content

Φωτιά στο παλιό κτήριο του ΑΝΤ1 – Δεν εξέπεμπε το κανάλι

Η πυρκαγιά στο κτήριο ξέσπασε σε χώρο που στεγάζονται μετασχηματιστές της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του τηλεοπτικού σταθμού.

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο παλιό κτίριο του ΑΝΤ1 στο Μαρούσι, στο Agora Center, με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετή ώρα η μετάδοση του σήματος του σταθμού. Στο σημείο έσπευσαν δυο οχήματα της πυροσβεστικής και έξι άνδρες οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά γύρω στις 18.00 το απόγευμα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χώρο που στεγάζονται μετασχηματιστές της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση του καναλιού. Το κτίριο εκκενώθηκε για λόγους ασφαλείας και η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή ρεύματος για να αποτραπούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης, για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα στο θέμα της διαχείρισης της πυρκαγιάς που, όπως φαίνεται από τα έως τώρα στοιχεία, προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, και αυτή την ώρα γίνεται αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Τα πυροσβεστικά οχήματα παρέμεινα στο σημείο για προληπτικούς λόγους.

Ο σταθμός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ένα βραχυκύκλωμα μικρής έκτασης στις εγκαταστάσεις του ΑΝΤ1 είχε σαν αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή της ηλεκτροδότησης και κατά συνέπεια τη διακοπή του τηλεοπτικού σήματος του σταθμού. Γίνονται εντατικές προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση της βλάβης για την επαναφορά του σήματος του σταθμού. Η σχετική καθυστέρηση στην επίλυση του τεχνικού προβλήματος οφείλεται στις απαραίτητες ενέργειες των υπηρεσιών της ΔΕΗ και της πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας».