Skip to main content

Φωτιά στο Πανόραμα: Απειλήθηκαν σπίτια, μάχη με τις φλόγες μέσα σε αυλές (vid)

Οι φλόγες μπήκαν μέσα σε αυλές σπιτιών και κατοικίες απειλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά - Έντρομοι οι κάτοικοι - Ταχύτατη η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Επικίνδυνη φωτιά που λίγο έλειψε να θέσει σε κίνδυνο παρακείμενες κατοικίες εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα σε πλαγιά ρεματιάς με χαμηλή, χορτολιβαδική βλάστησε, στο Πανόραμα του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα σε κατοικημένη ζώνη κοντά στην οδό Σπ. Μουστακλή. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και μεγάλη, καθώς πέρα από τις επίγειες δυνάμεις το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ, με συνεχείς ρίψεις νερού.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πήρε γρήγορα διαστάσεις με την περιοχή να πνίγεται στον καπνό και τους κατοίκους έντρομους να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Γρήγορα οι φλόγες πλησίασαν τις αυλές κάποιων σπιτιών, πέρασαν μέσα και κάποιες κατοικίες απειλήθηκαν άμεσα.

Ωστόσο χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των δεκάδων ανδρών που έσπευσαν στο σημείο δημιουργήθηκαν ζώνες ασφαλείας και καταβρεχοντας τα σημεία γύρω από τα σπίτια αποσοβήθηκαν τα χειρότερα.

Ο Συντονιστής επιχειρήσεων Κεντρικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποστράτηγος Αποστολίδης Μάριος, δήλωσε ότι ήταν μια ιδιαίτερα επικίνδυνη φωτιά καθώς ήταν μέσα σε μια ζωνή με σπίτια, δέντρα και ξερά χόρτα. Τόνισε ότι η κινητοποίηση ήταν άμεση με 12 οχήματα και 44 άντρες, με ένα πεζοπόρο, και κρίθηκε αναγκαία η ρίψη νερού από δύο Καναντέρ.

Σημείωσε, δε, ότι με την άμεση κινητοποίηση η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και οριοθετήθηκε ενώ, όπως είπε, κινδύνεψαν κάποια στιγμή και σπίτια με τις φλόγες να μπαίνουν στις αυλές. Έκανε έκκληση στους πολίτες να προσέχουν στις εργασίες τους στην ύπαιθρο καθώς όπως τόνισε η γη είναι ξερή, «σαν μπαρούτι», και από μια αμέλεια μπορεί να συμβεί το κακό.