Skip to main content

Δεύτερος νεκρός από τη φωτιά στο Παπανικολάου- Κατέληξε ο 52χρονος που τραυματίστηκε βαριά

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση.

Τραγική ήταν η κατάληξη της νοσηλείας του 52χρονου ασθενή που τραυματίστηκε σοβαρά από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη καθώς όπως έγινε γνωστό έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Ο άτυχος 52χρονος είχε υποστεί βαρύτατα εγκαύματα στο κεφάλι, το στήθος και τα χέρια και είχε υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστούν τα τραύματά του.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής Σταύρος Τρύφων, ο 52χρονος μπήκε στο χειρουργείο περίπου 1,5 ώρα μετά τη φωτιά και εκεί έμεινε για 2,5 ώρες με τους γιατρούς να του κάνουν τραχειοστομία γιατί δεν μπορούσε να ανασάνει ενώ του έγιναν και σχάσεις στο δέρμα να φύγει το οίδημα αλλά η κατάστασή του ήταν τόσο σοβαρή με αποτέλεσμα ο οργανισμός του να μην αντέξει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο ίδιος ο ασθενής πρόλαβε να του μεταφέρει, η φωτιά ξεκίνησε όταν το κινητό που κρατούσε στα χέρια του εξεράγη.

«Ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, κατέληξε σήμερα το πρωί και πρόκειται για αυτόν από τον οποίο φέρεται να ξεκίνησε η φωτιά», είπε.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι αυτή είναι η εκδοχή τους ασθενούς, ενώ τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς μένει να επιβεβαιωθούν από την πυροσβεστική.

Σημειώνεται ότι ο άλλος ασθενής που είχε τραυματιστεί σοβαρά βγήκε από τη ΜΕΘ.