Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Σέιχ Σου - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής (vid)

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής καθώς στο σημείο επιχειρούν εννιά οχήματα με 26 πυροσβέστες - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Φωτιά ξέσπασε σήμερα στο μεσημέρι στο Σέιχ Σου στο ύψος του Αγίου Παύλου, επί της περιφερειακής οδού.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής καθώς στο σημείο επιχειρούν 11 οχήματα με 42 πυροσβέστες και τρία πεζοπόρα τμήματα.

Στην κατάσβεση επιχειρούν ελικόπτερα τύπου PZL, ένα Scorpion Mil Mi-26 και αεροσκάφη τύπου Canadair. Μάλιστα, σηκώθηκε για τις ανάγκες της κατάσβεσης και το ρωσικό Beriev-200, το οποίο ρίχνει 12 τόνους νερό σε 14 δευτερόλεπτα.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Νεάπολης- Συκεών Αντώνης Σαουλίδης ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι όσον αφορά το πώς ξεκίνησε η φωτιά υπάρχει μία υποψία ότι ξεκίνησε από τσιγάρο. Συγκεκριμένα δήλωσε: «επειδή ξεκίνησε από την ανηφόρα του Αγίου Παύλου υπάρχουν κάποιες υποθέσεις αυτή τη στιγμή ότι μπορεί η φωτιά να ξέσπασε από κάποιο τσιγάρο σε εκείνο το σημείο αλλά είναι πάρα πολύ νωρίς».

 

Στο σημείο έσπευσαν υδροφόρες των δήμων για να ενισχύσουν το έργο της κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την περιοχή του ξενοδοχείου Φιλίππειο.

Δυνάμεις της τροχαίας έχουν προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας προκειμένου να διευκολύνουν την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων στην εστία της πυρκαγιάς. Μάλιστα έχει κλείσει η περιφερειακή οδός.

Για την επιχείρηση κατάσβεσης έχει ενημερωθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.