Skip to main content

Φωτιά στον Κολωνό: Ποινική δίωξη στον πατέρα για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο

Το μικρότερο παιδί, το 5χρονο αγοράκι, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση.

Ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο απαγγέλθηκε σε βάρος του πάτερα της οικογένειας, στο διαμέρισμα της οποίας στον Κολωνό ξέσπασε φωτιά το βράδυ της Κυριακής.

Εκείνη την ώρα μέσα στο σπίτι βρίσκονταν ο πατέρας και τα τρία του παιδιά (5, 7 και 12 ετών).

Το μικρότερο παιδί, το 5χρονο αγοράκι, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και νοσηλεύεται διασωληνωμένο σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο πατέρας και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά κατάφεραν να απομακρυνθούν εγκαίρως.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το ΑΤ Κολωνού, ενώ αναμένεται η έκθεση αυτοψίας από την Πυροσβεστική για τα αίτια της πυρκαγιάς. Σύμφωνα πάντως με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπήρχε ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος στην κουζίνα, από όπου πιθανόν να προκλήθηκε η πυρκαγιά.

Ο πατέρας, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τα άλλα δύο παιδιά έξω από την πολυκατοικία, ισχυρίστηκε στους πυροσβέστες ότι ξεκουραζόταν λόγω του ότι εργαζόταν όλη τη μέρα. Ωστόσο, πληροφορίες από την αστυνομία αναφέρουν ότι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.