Skip to main content

Φωτιές σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι στην περιοχή Καστρίτσι, βόρεια της Πάτρας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα και 30 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επι
Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3.00 το μεσημέρι στην περιοχή Καστρίτσι, βόρεια της Πάτρας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 10 οχήματα και 30 πυροσβέστες, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Το μέτωπο βρίσκεται υπό ύφεση, ενώ οι δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούν να το θέσουν υπό έλεγχο.

Δεύτερη μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στο Πλατάνι, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το πρώτο μέτωπο στο Καστρίτσι, βόρεια της Πάτρας. Η φωτιά σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει δασική έκταση, ενώ για την κατάσβεση επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Ρίψεις νερού από αέρος κάνουν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Επιπλέον, πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σε αγροτική έκταση, στην Τανάγρα Βοιωτίας. Επί τόπου επιχειρούν 10 πυροσβεστικά οχήματα και δύο αεροπλάνα. Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση (καίει χαμηλή βλάστηση και πεύκα) στο Νεώριο Πόρου. Στην κατάσβεσή της συμμετέχουν με 15 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρο τμήμα, δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Η φωτιά είναι υπό μερικό έλεγχο.

Τέλος, στη 1.25 το μεσημέρι, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή, στο Γερολιμένα Λακωνίας. Η πυρκαγιά έλαβε διαστάσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, αλλά με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων από εδάφους και αέρος βρίσκεται τώρα υπό μερικό έλεγχο, χωρίς ενεργό μέτωπο αυτή την ώρα. Συνεχίζουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με μια ομάδα πεζοπόρου, για πλήρη κατάσβεση.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε θαλαμηγό, στην Αμοργό

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε θαλαμηγό με δέκα άτομα επιβαίνοντες, ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος, που ωστόσο κατασβέστηκε με ίδια μέσα.

Η θαλαμηγός έπλεε ένα ναυτικό μίλι στην περιοχή Κατάπολα Αμοργού και, σύμφωνα με το Λιμενικό, σκάφη του έσπευσαν για κάθε βοήθεια.

Τελευταία ενημέρωση: 20:50