Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
x

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Η Λιμενική Αρχή Ρόδου, η οποία διενεργεί την προανάκριση έχει ήδη εντοπίσει μεταξύ των επιβαινόντων δύο διακινητές, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε από τις απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή 17 ν.μ. νοτιοανατολικά της ν. Ρόδου.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες (άνεμοι εντάσεως 6- 7BF).

Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, για ιστιοφόρο σκάφος σε δυσχερή θέση με αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή.

Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΕΚΣΕΔ και στην περιοχή, προς εντοπισμό των ανωτέρω, έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, τρία παραπλέοντα εμπορικά πλοία και ένα ιδιωτικό σκάφος.

Δεδομένων των προαναφερόμενων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, οι οποίες ουσιαστικά καθιστούσαν αδύνατη τη μετεπιβίβαση των αλλοδαπών σε έτερο σκάφος ή πλοίο, ξεκίνησε η ασφαλής ρυμούλκηση του ιστιοφόρου από το ιδιωτικό σκάφος.

Πρωινές ώρες σήμερα ιστιοφόρο κατέπλευσε ασφαλώς ρυμουλκούμενο, με πενήντα πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους, στον λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου.

Τονίζεται ότι, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, η οποία διενεργεί την προανάκριση έχει ήδη εντοπίσει μεταξύ των επιβαινόντων δύο διακινητές, οι οποίοι και συνελήφθησαν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ