Skip to main content

Φωτογραφίες από το μοιραίο Volvo της τραγωδίας στον Εύοσμο

Δείτε φωτογραφίες από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο μετά τη θανατηφόρα πρόσκρουση - Ολικά στραπατσαρισμένη η αριστερή του πλευρά

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το μοιραίο Volvo μέσα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά, τα ξημερώματα της Τρίτης, στον Εύοσμο.

Όπως μπορεί κανείς εύκολα να διαπιστώσει στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η Voria.gr, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 17χρονος νεαρός και προσέκρουσε σε τοιχίο φέρει μεγάλα χτυπήματα στην αριστερή πλευρά, η οποία έχει στραπατσαριστεί καθολικά, με το αμάξωμα να έχει στραβώσει προς τα μέσα. Αυτό οφείλεται στη σφοδρή πρόσκρουση της αριστερής πλευράς του οχήματος επάνω στη γωνία του τοιχίου, στα γήπεδα των ακαδημιών του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Άρη, Ντίνου Κούη.

Στον αντίποδα, ο «ουρανός» του Volvo δεν έχει παραμορφωθεί ιδιαίτερα, ενώ η καμπίνα των επιβατών είναι σχεδόν άθικτη, εξαιρώντας, βέβαια, τον χώρο δίπλα στο αριστερό φτερό. Το εμπρόσθιο παρμπρίζ έχει διαλυθεί εντελώς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, ιδιαίτερο ρόλο στην τραγωδία διαδραμάτισε η πρώτη πρόσκρουση του οχήματος, στο τσιμεντένιο κράσπεδο, πριν την κατάληξή του στο τοιχίο περίφραξης.

Όταν το Volvo συγκρούσθηκε στο κράσπεδο, μετά την πλαγιολίσθηση, αυτό δεν λειτούργησε ανασταλτικά στη ροπή του οχήματος, αλλά ως «πρέσα». Αυτό σημαίνει ότι η δύναμη, αντί να απορροφηθεί, πολλαπλασιάστηκε και το τσιμέντο λειτούργησε ως πιεστικό μέσο. Γεγονός που, σε συνάρτηση με τη μη χρήση ζωνών ασφαλείας, οδήγησε στον θάνατο τέσσερα νέα παιδιά και στην εντατική ένα ακόμη.