Skip to main content

Φωτόπουλος για αποτεφρωτήριο: Ας ψάξει ο Μπουτάρης οικόπεδο αλλού

Η επαναφορά του θέματος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Σίνδο προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Δέλτα

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξεκίνησε μεταξύ των δύο δημάρχων Θεσσαλονίκης και Δέλτα αναφορικά με τη χωροθέτηση ή μη του αποτεφρωτηρίου στην περιοχή της Σίνδου, όπως  επιδιώκει ο Γιάννης Μπουτάρης.

Η επαναφορά του θέματος από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στη Σίνδο, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Δέλτα Ευθύμη Φωτόπουλου.
 
«Όπως είπα και πριν από ενάμιση χρόνο, θεωρώ αυθαιρεσία και έλλειψη σεβασμού προς την τοπική κοινωνία να εξαγγέλλεται από τον κ. Μπουτάρη αποτεφρωτήριο στη Σίνδο. Τίποτε δεν έχει αλλάξει από τότε» υπογράμμισε ο κ. Φωτόπουλος.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, «η περιοχή μας έχει βιώσει στο παρελθόν την απαξίωση σε αρκετά θέματα όπως ο βιολογικός καθαρισμός ή η μετεγκατάσταση των βυρσοδεψείων.
Αντιθέτως, ο ίδιος Δήμος είναι μονίμως εκτός κάθε μεγάλου σχεδίου που αφορά τη Θεσσαλονίκη, όπως το μετρό ή η θαλάσσια συγκοινωνία, για τα οποία δίνουμε μεγάλο αγώνα για να ενταχθεί και ο Δήμος Δέλτα.

»Να μη μιλήσω για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ που εξαγγέλθηκε επισήμως από 2 πρωθυπουργούς (!), ένα έργο ιδιαίτερα αναπτυξιακό όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά και για ολόκληρη την "πραγματική" Θεσσαλονίκη, ένα έργο το οποίο ιδιαίτερα ο κ. Μπουτάρης θα έπρεπε να θέτει μετ' επιτάσεως, ώστε να πετύχει το μητροπολιτικό πάρκο που είχε μάλιστα εξαγγείλει».

«Οι πολίτες του Δήμου Δέλτα δεν είναι πολίτες β' κατηγορίας. Και δεν δεχόμαστε κανείς να τους αντιμετωπίζει ως τέτοιους επιβάλλοντας με το έτσι θέλω καταστάσεις. Ας ψάξει ο κ. Μπουτάρης οικόπεδο αλλού... Για μας η Θεσσαλονίκη δεν τελειώνει στις ανάγκες του κέντρου της πόλης. Εμείς προσδοκούμε στην ανάπτυξη της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης, από τα Μάλγαρα μέχρι την Επανωμή κι από το Ωραιόκαστρο μέχρι το Χορτιάτη. Και αγωνιζόμαστε γι’ αυτήν» σημείωσε.