Skip to main content

Φωτόπουλος: Συνεχίζουμε μαζί, για τον τόπο και τις αξίες μας

Μαζί αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη μοίρα του Δήμου Δέλτα, να πάψει να είναι ο τελευταίος τη τάξει Δήμος στην περιφέρεια, είπε ο κ. Φωτόπουλος.

Σε μια εκδήλωση που είχε συγκίνηση, ενθουσιασμό και πλήθος κόσμου μέσα κι έξω από το Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, ο επικεφαλής υπ. Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος παρουσίασε τα μέλη του ψηφοδελτίου της δημοτικής παράταξης «Μπροστά ο άνθρωπος – Δήμος Δέλτα».

«Όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε στις εκλογές της 26ης Μαΐου τόσο περισσότεροι γινόμαστε, τόσο περισσότεροι αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό: να συνεχίσουμε ΜΑΖΙ να εργαζόμαστε επίμονα για τον τόπο και τις αξίες μας» ξεκίνησε το λόγο του ο Ευθ. Φωτόπουλος, καλώντας στο βήμα την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου, με την ιδιότητα της Ολυμπιονίκη.

«Όσο και να θέλεις να τρέξεις, τα προβλήματα καμιά φορά δεν σ’ αφήνουν. Κι όταν μπορείς και τα ξεπερνάς τότε η επόμενη μέρα είναι καλύτερη. Και γι’ αυτήν την επόμενη μέρα παλεύουμε. Για μία στροφή Ανατολικού, για μία ΕΠΟ 5, την επαρχιακή οδό που συνδέει τα Ν. Μάλγαρα με τη Χαλάστρα...  Είναι πολλά έργα που ακόμη δεν τα προλάβαμε και λόγω εκλογών γιατί κάποιοι δεν θέλησαν και λόγω της γραφειοκρατίας αλλά να ‘στε σίγουροι ότι δεν θα τα’ αφήσουμε έτσι. Είναι κάτι αθλητικά έργα 250 χιλ. ευρώ που και αυτά θα ολοκληρωθούν. Αργούν, το ξέρουμε. Αλλά τουλάχιστον έχετε έναν Μίμη με τους συνεργάτες του να μην σε αφήνουν σε ησυχία, γιατί δεν θέλουν να μείνουν σε ησυχία. Δεν είναι εύκολος ο Δήμος, δεν είναι εύκολη η Αντιπεριφέρεια, αλλά τουλάχιστον οι άνθρωποι που ηγούνται μπορούν να συνεννοηθούν και η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη!» είπε η κ. Πατουλίδου, μεταφέροντας παράλληλα τον χαιρετισμό του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Παρόντες επίσης, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Πάλλας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής Φάνης Παπάς, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πάρης Μπίλλιας, Θάνος Μπέγκας και Νίκος Τζόλλας, ο πρώην Δήμαρχος Χαλάστρας Νίκος Κράββας, ο ευεργέτης Κυριάκος Χαντές, ο πρώην Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού καθηγητής Θ. Κουιμτζής, ο πρώην Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Μαγόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αρδευτών Ελλάδος Β. Κανάκας, εκπρόσωποι φορέων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου.

Ο υπ. Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας θερμά την οικογένειά του για την υποστήριξη. Αναφέρθηκε στην απόφασή του να αφήσει τη Νομαρχιακή και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και το 2014 να ηγηθεί της προσπάθειας για να πάει μπροστά ο Δήμος Δέλτα. «Μαζί αποφασίσαμε να αλλάξουμε τη μοίρα του Δήμου Δέλτα, να πάψει να είναι ο τελευταίος τη τάξει Δήμος στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος που δεν ακουγόταν πουθενά, ο Δήμος που η Θεσσαλονίκη και η κεντρική διοίκηση του φόρτωνε όλα τα προβλήματα. Και τα καταφέραμε!» είπε, μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε το 2014 η παράταξη «Μπροστά ο άνθρωπος», αναλαμβάνοντας τη διοίκηση. «Παραλάβαμε μια γη αφρόντιστη, για πολλούς και διάφορους λόγους. Έργα στάσιμα επί χρόνια, υπηρεσίες προς τον πολίτη εξαιρετικά αδύναμες, εγκατάλειψη από την κεντρική διοίκηση. Και στον κόσμο βαθιά απογοήτευση!» τόνισε, εστιάζοντας:

• στα παλαιά χρέη άνω των 4 εκατ. ευρώ που αναγκάστηκε να πληρώσει ο Δήμος μέσω δικαστικών αποφάσεων.
• στα ημιτελή συγκοινωνιακά έργα που επιβαρύνουν τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του Δήμου
• στο Λύκειο Διαβατών που ως Αντιπεριφερειάρχης το είχε εντάξει στο ΕΣΠΑ, το βρήκε απενταγμένο και το επανένταξε ώστε σήμερα οι εργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
• στη Δημοτική Βιβλιοθήκη «Δημήτριος Κ. Χαντές» η οποία παρέμενε στα χαρτιά έως το 2015 οπότε και ξεκίνησε η ανέγερσή της για να ολοκληρωθεί και να εγκαινιαστεί το 2018.
• στον παιδικό σταθμό Σίνδου που είχε εγκαταλειφθεί για περίπου 8 χρόνια, ξεκίνησε πριν ένα χρόνο και σε λίγο καιρό θα παραδοθεί σε λειτουργία στην τοπική κοινωνία.
• στους εκτεταμένους καθαρισμούς των καναλιών στο εσωτερικό δίκτυο των οικισμών, των περιμετρικών τάφρων και των αρδευτικών καναλιών, θωρακίζοντας αντιπλημμυρικά τους οικισμούς για πολλά χρόνια, ένα έργο που εκτελέστηκε σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, τη ΔΕΥΑΔΔ, το ΤΟΕΒ, τον ΓΟΕΒ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
 • στη γέφυρα που συνδέει το Ανατολικό με τη Βραχιά, ένα έργο που ξεκίνησε πριν από 13 χρόνια και μόνο η σημερινή διοίκηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κατάφερε να τελειώσει, ανακουφίζοντας τους αγρότες μιας και αναγκαζόνταν επί τόσα χρόνια να κάνουν περίπου 40 χλμ αντί 2-3 που απαιτούνται σήμερα πια.

Ειδική αναφορά έκανε στο θέμα του νερού, λέγοντας:
    
«Κι επειδή ΠΡΕΠΕΙ να μιλήσουμε για το νερό, θα πω και κάτι τελευταίο, για το πιο μεγάλο παράδειγμα αφροντισιάς το οποία παραδόθηκε στη Διοίκησή μας. Ναι! έχουν δίκιο όσοι στεναχωρέθηκαν από τα μεγάλα ποσά των λογαριασμών. Ξέρω τι περνάτε. Κι εγώ εδώ μαζί σας ζω. Όμως πρέπει να ξέρετε η ΔΕΥΑΔΔ είναι μια ακόμα ιστορία που έρχεται από παλιά. Εμείς με εντιμότητα, χωρίς να υπολογίσουμε το λεγόμενο πολιτικό κόστος, πήραμε τη γενναία απόφαση να «στρώσουμε» την ΔΕΥΑΔΔ. Για να εκδίδονται πλέον κάθε εξάμηνο οι λογαριασμοί μας, για να ενημερωνόμαστε άμεσα για τα θέματα του νερού, για να επιδιορθώνονται τα προβλήματα του δικτύου μας άμεσα, για να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση για όλους εμάς» είπε.
    
Μίλησε για το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια στο Δήμο. «Ο Δήμος Δέλτα δεν είναι πια αφρόντιστος. Μια σειρά έργων έχουν ολοκληρωθεί και άλλα είναι λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους. Ο Δήμος Δέλτα δεν είναι πια αδιάφορος απέναντι στον πολίτη. Είμαστε εκεί κάθε μέρα, όπου χρειαστεί, στον αγώνα για το καλύτερο. Ο Δήμος Δέλτα δεν είναι πια τελευταίος και ανυπόληπτος. Μετέχουμε σε όλα τα συλλογικά όργανα, έχουμε λόγο πια. Ακολουθήσαμε πιστά τις εξαγγελίες που κάναμε το 2014» τόνισε.
   
• «Ο κύριος προσανατολισμός των πάντων μέσα στο Δημοτικό Μηχανισμό, η πάγια εντολή, αν θέλετε, προς όλο το προσωπικό κάθε Υπηρεσίας, είναι πλέον μία: «προτεραιότητα στον πολίτη».
   
• «Βελτιώσαμε τις υπηρεσίες καθαριότητας και πολιτικής προστασίας. Σήμερα είμαστε από τους πιο καθαρούς Δήμους ενώ έχουμε πλέον μηχανισμό πολιτικής προστασίας!»
   
• «Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε επιπλέον πόρους από την Περιφέρεια αλλά και από την Κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την υποχρηματοδότηση λόγω της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης προς τους ΟΤΑ κατά 75% από το 2010 μέχρι σήμερα».
   
• «Τηρήσαμε στο έπακρο τη διαφάνεια, τιμήσαμε την έντιμη σχέση με το δημότη. Σεβαστήκαμε τη γνώμη των πολιτών και πήραμε αποφάσεις με γνώμονα αποκλειστικά τις ανάγκες του».
    • «Νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά. Καταφέραμε να εισπράξουμε από όσους χρωστούσαν στο Δήμο αυξάνοντας τα έσοδα. Αλλά και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία του Δήμου έναντι των τρίτων».
   
• «Λειτουργήσαμε και ενισχύσαμε τις κοινωνικές δομές, οι οποίες εγκαταλείφθηκαν μετά την κρίση από το κράτους στους Δήμους, χωρίς όμως να δοθούν οι ανάλογοι πόροι. Εκπληρώνουμε το χρέος της αυτοδιοίκησης για μια πραγματική κοινωνία αλληλεγγύης με τη λειτουργία δομών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τα ΚΑΠΗ, το ΚΕΠ Υγείας, το Κέντρο Κοινότητας, αλλά και προγραμμάτων όπως η «Βοήθεια στο σπίτι».
   
• «Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε να μείνουν ανοιχτά τα Κέντρα Υγείας Διαβατών και Χαλάστρας, στον ανασχεδιασμό του Χάρτη Υγείας στον οποίο προέβη η κυβέρνηση το 2017».
   
• «Στον ανασχεδιασμό των αστυνομικών τμημάτων καταφέραμε μια σημαντική ανατροπή: να παραμείνει ανοιχτό το Τμήμα της Χαλάστρας ως Αστυνομικός Σταθμός, ενώ παράλληλα διεκδικούμε την επαναλειτουργία του Α.Τ. Ιωνίας»
   
• «Και κάτι ακόμη το οποίο ίσως μοιάζει μικρό αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ πολύ μεγάλο, ιδίως στην εποχή που ζούμε: αναδείξαμε την σημαντική και ένδοξη ιστορία του τόπου μας!»
    
Παρουσιάζοντας τους υποψηφίους της παράταξης «Μπροστά ο άνθρωπος» ευχαρίστησε τους δημότες για την ενθουσιώδη υποδοχή της νέας υποψηφιότητας, ενώ τόνισε ότι «περισσότερο από ό,τι το 2014, η σύνθεση του ψηφοδελτίου της παράταξής μας υπακούει με συνέπεια στα χαρακτηριστικά που δώσαμε εξαρχής: εντιμότητα, εμπειρία, εργατικότητα! Πρόσωπα που συνδυάζουν τη φρεσκάδα των ιδεών με τη γνώση της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, άνθρωποι του τόπου μας από το στίβο της εργασίας, και στους αγρούς και στην επιστήμη. Άνθρωποι της αγωνίας για το αποτέλεσμα, της ανησυχίας για το καλύτερο, της προόδου σε όποιον τομέα ανήκει ο καθένας. Σας ευχαριστώ που είστε μαζί μας!».