Skip to main content

Παγκόσμιο Βέλγιο πάει για κούπα, στο καναβάτσο η Βραζιλία (video)

Οι «Διάβολοι» επικράτησαν με 2-1 της «Σελεσάο» με τον Κουρτουά να κάνει μεγάλη επέμβαση στο τέλος και πλέον στους «4» θα μονομαχήσουν με τη Γαλλία

Την πρόκρισή του στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πανηγυρίζει το Βέλγιο που επικράτησε με 1-2 της Βραζιλίας στην «Kazan Arena».

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» άνοιξαν το σκορ στο 13΄όταν ο Νάσερ Τσαντλί εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Φερναντίνιο προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα ανεπιτυχώς στέλνοντάς την στα δίχτυα της εστίας του Άλισον. Στο 32΄κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση με μπροστάρη τον Ρομέλου Λουκάκου, η μπάλα κατέληξε στον Κέβιν Ντε Μπρόϊνε και αυτός έπιασε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής καρφώνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Άλισον.

Το μόνο που κατάφερε η «Σελεσάο» ήταν να μειώσει στο 76΄όταν ο Φελίπε Κοουτίνιο έβγαλε μαγική σέντρα προς τον νεοεισελθόντα Ρενάτο Αουγκούστο και εκείνος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Τιμπό Κουρτουά.

Πλέον το συγκρότημα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ θα μονομαχήσει την Τρίτη 10 Ιουλίου και ώρα 21:00 με τη Γαλλία στο «Saint Petersburg Stadium» με στόχο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Ιουλίου και ώρα 18:00 στο «Luzhniki Stadium».

Οι συνθέσεις:

Βραζιλία (Τιτέ): Άλισον, Μαρσέλο, Φάγκνερ, Μιράντα, Τιάγκο Σίλβα, Παουλίνιο (73’ Ρενάτο Αουγκούστο), Φερναντίνιο, Γουίλιαν (46’ Φιρμίνο), Κουτίνιο, Νεϊμάρ, Γκάμπριελ Ζέσους (58’ Ντόουγκλας Κόστα).

Βέλγιο (Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Κομπανί, Μενιέ, Τσαντλί (82’ Βερμάελεν), Βίτσελ, Φελαϊνί, Ντε Μπρόϊνε, Αζάρ, Λουκάκου (86’ Τίλεμανς).