Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
x

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΤΖΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΘΑΝΑΤΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ - «ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ»

Ο καθηγητής - ερευνητής δήλωση ότι ενδέχεται να σημειωθεί κορύφωση των θανάτων από τον κορωνοϊό τον Απρίλιο - Η επιδημία δεν θα φύγει μόνη της.

«Τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας», ανέφερε χαρακτηριστικά για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής-ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «τσουνάμι» της Όμικρον θα περάσει αρκετά γρήγορα αλλά θα αφήσει στη θέση του ένα χαμηλότερο κύμα και ενδέχεται να σημειωθεί κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο.«Το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη άνοιξη. Το άσχημο επιδημικό κύμα που θα φέρει χιλιάδες θανάτους».

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «αναζωπυρωθούν» η μετάλλαξη Δέλτα και η Όμικρον, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

«Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες, η επιδημία δεν θα φύγει μόνη της», τόνισε ο καθηγητής ενώ σημείωσε πως «πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα».

Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως τα κρούσματα πρέπει να μειωθούν και «δεν είναι δυνατόν να έχουμε το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων στα σχολεία και να πανηγυρίζουμε».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ