Skip to main content

Φοβούνται βεντέτα μετά το διπλό φονικό στην Καβάλα

Ο δράστης «είναι σε απόλυτη σύγχυση» - Ο δικηγόρος του 42χρονου δράστη γνωστοποίησε πως θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Ανησυχία και φόβος για βεντέτα υπάρχει στους συγγενείς του 42χρονου που σκότωσε με την καραμπίνα του μία 67χρονη και τον 42χρονο γιο της στην Ποντιάδα του δήμου Νέστου έπειτα από έντονο διαπληκτισμό των δύο οικογενειών. Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019.

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ ο δικηγόρος του δράστη Μιχάλης Τικόπουλος εξήγησε πως ο δράστης βρίσκεται σε σύγχυση και πως έχει μετανιώσει για την πράξη του, ενώ γνωστοποίησε πως θα ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Εξήγησε, μάλιστα, ότι οι Αρχές έχουν λάβει μέτρα προστασίας των συγγενών του δράστη υπό τον φόβο βεντέτας!

Για ενδεχόμενο προμελέτης του εγκλήματος έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας των δύο θυμάτων Μανώλης Βονικάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ φως στις συνθήκες που βρήκαν τον θάνατο μητέρα και γιος ρίχνει η ιατροδικαστική μελέτη του Νίκου Κιφνίδη που εξέτασε τις δυο σορούς.

«Ζήτησε εκ νέου προθεσμία για την απολογία του»

Εξερχόμενος της αίθουσας της ανακρίτριας στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας ο δικηγόρος του δράστη Μιχάλης Τικόπουλος δήλωσε: «Σήμερα προσήλθε ο κατηγορούμενος, ενώπιον της κ. ανακρίτριας και ζήτησε εκ νέου προθεσμία για την απολογία του για την Τετάρτη στις 09:00 το πρωί. Από τη μελέτη της δικογραφίας προκύπτουν διάφορα συνεχώς νέα στοιχεία, θα τα αξιολογήσουμε και θα ετοιμάσουμε την απολογία μας όπως πρέπει».

Για το ποια είναι αυτά τα νέα στοιχεία, τόνισε: «Καταλαβαίνετε ότι σε αυτό το στάδιο τουλάχιστον δεν μπορούμε να πούμε πολλές λεπτομέρειες, όμως υπάρχουν διαφορετικά σενάρια για το ποιες ήταν πραγματικά οι συνθήκες του όλου συμβάντος. Αναμένουμε να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να δούμε που θα προχωρήσει», ενώ συμπλήρωσε πως «είναι και μάρτυρες οι οποίοι έχουν καταθέσει συμπληρωματικά κάποια νέα στοιχεία και εμείς θα προσφέρουμε μάρτυρες στη δικογραφία, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στοιχειοθετήσουμε τις πραγματικές συνθήκες του συμβάντος».

Για το αν θα ζητήσουν ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον δράστη, σύμφωνα με το kavalapost.gr, υπογράμμισε: «Θα ζητήσω ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, αυτήν την πληροφορία μπορώ να σας τη δώσω και ο λόγος είναι ότι και εγώ προσωπικά αξιολογώ το ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος χρειάζεται βοήθεια. Καταλαβαίνω ότι η κοινωνική απαξία και η ποινική απαξία της πράξης είναι πολύ σοβαρή, το έχουμε ξαναπεί, αλλά καταλαβαίνετε ότι όταν πραγματικά υφίσταται -αν διαπιστωθεί ότι υφίσταται- μία ψυχιατρική ασθένεια, πρέπει να διαπιστωθεί».

«Είναι σε απόλυτη σύγχυση»

Για το αν ο δράστης έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει, εξήγησε πως: «Είναι σε απόλυτη σύγχυση», ενώ για το αν είχε ψυχιατρικό ιστορικό ή ζούσε σε συνθήκες που μπορούσαν να τον οδηγήσουν στα άκρα, τόνισε: «Δεν μπορώ να σας δώσω τέτοια πληροφορία, γιατί και εγώ ο ίδιος ακόμα δεν έχω συλλέξει αρκετές πληροφορίες, δεν είναι ασφαλές να πω κάτι παραπάνω».

Για το αν έχει μετανιώσει για την πράξη του, ο κ. Τικόπουλος επεσήμανε: «Είναι πολύ συγκεχυμένα τα πράγματα, ναι έχει δηλώσει ότι το έχει μετανιώσει, αλλά πραγματικά είναι τρομακτικά μπερδεμένος και είναι και σοκαρισμένος. Είναι φυσιολογικό αυτό».

Φόβοι για βεντέτα

Σύμφωνα με τον κ. Τικόπουλο, ο δράστης έχει ήδη συναντηθεί με τον αδερφό του, ενώ με τη μητέρα του όχι, συμπληρώνοντας ότι «είναι πολύ σοβαρή η διαδικασία, καθώς πέραν του συμβάντος, υπάρχουν φόβοι για… άλλα αδικήματα. Οι τοπικές κοινωνίες, ειδικά όταν είναι μικρές, συγκλονίζονται από τέτοια περιστατικά, δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουμε δει στην ποινική ζωή της χώρας που είχαμε βεντέτες, όποτε θέλει προσοχή. Καταλαβαίνουμε και εγώ σας το λέω και το έχω πει πάρα πολλές φορές, το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι χάθηκαν άδικα δύο ανθρώπινες ψυχές. Αυτό είναι το δεδομένο καταλαβαίνετε ότι δημιουργεί εντάσεις, δημιουργεί σύγχυση, είναι πάρα πολύ φρέσκο και πρέπει όλοι να προσέξουν για να μην έχουμε οποιοδήποτε άλλο συμβάν».

Απαντώντας σε ερώτηση, εξήγησε ότι η μητέρα και ο αδελφός του δε μένουν στο σπίτι που έγινε το φονικό, εξηγώντας ότι δεν τους επιτρέπεται να μείνουν εκεί, υπό τον φόβο των Αρχών για ενδεχόμενη βεντέτα, σημειώνοντας, πάντως, ότι προς ώρας δεν έχουν καταγγείλει απειλές προς το πρόσωπο τους.