Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΦΡΑΓΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Με την υπουργό Τουρισμού Αλβανίας συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία-Τι δήλωσε για το έργο της πρεσβείας

Την επανενεργοποίηση των επιτροπών Τουρισμού και Περιβάλλοντος μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας συμφώνησαν να προωθήσουν ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης και η υπουργός Τουρισμού & Περιβάλλοντος της Αλβανικής κυβέρνησης κα Mirela Kumbaro κατά την συνάντησή τους σήμερα στα Τίρανα.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε ακόμα με την υπουργό Οικονομικών & Οικονομίας κα Delinda Imbahimaj, με την οποία είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τις προοπτικές συνεργασίας και παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται των ευρωπαϊκών κονδυλίων ΙΡΑ 3 και της ενσωμάτωσης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ο κος Φραγκογιάννης είχε συνάντηση και με την υπουργό για την Ευρώπη & τις Εξωτερικές Υποθέσεις κα Olta Xhacka, ενώ επισκέφτηκε και τον ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα, όπου συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Αναστάσιο.

Το μεσημέρι ο κ. Φραγκογιάννης παρακάθησε σε γεύμα με την Ένωση Ελληνικών Επιχειρήσεων και εκπροσώπους της που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία.

Στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε τις προσπάθειες της Ελληνίδας Πρέσβεως στα Τίρανα καθώς και των στελεχών της Πρεσβείας, υπογραμμίζοντας ότι «η διπλωματία δεν είναι μόνο τα εθνικά μας θέματα, δεν είναι μόνο οι οικονομικές μας σχέσεις, οι συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας, αυτά που υπογράφουμε να κάνουμε, είναι καθετί που αφορά τη ζωή μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ