Skip to main content

Φράγκος: Αν μου ζητηθεί, ενδεχομένως να ηγηθώ κόμματος

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ ξεκαθάρισε ότι θα δεχθεί μόνο εάν είναι απόλυτα δημοκρατικών αντιλήψεων αυτοί που θα του το ζητήσουν.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ηγηθεί ενός κόμματος αν του ζητηθεί άφησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Ε.Α., Φραγκούλης Φράγκος, εκ των κεντρικών ομιλητών χθες στη Θεσσαλονίκη.

«Θα σφυγμομετρήσω την κατάσταση. Θα δω αν υπάρχει αναγκαιότητα. Και ακολούθως θα πρέπει να αποφασίσω. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι ρίψασπις, δεν φοβάμαι. Αλλά δεν προτίθεμαι μέχρι του παρόντος να ασχοληθώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο στρατηγός ε.α. Φρ. Φράγκος.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα δεχθεί μόνο εάν είναι απόλυτα δημοκρατικών αντιλήψεων αυτοί που θα του το ζητήσουν.

Παράλληλα, εξέφρασε την άποψη ότι το συλλαλητήριο θέτει την επαναδιαπραγμάτευση από την αρχική θέση ότι δεν δεχόμαστε τον όρο «Μακεδονία».

Επιπλέον, επανέλαβε την ανάγκη αντικατάστασης του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, καθώς, όπως είπε, δεν είναι αντικειμενικός.

«Έχει το θράσος να είναι στην επικαιρότητα, να έχει πλουτίσει. Ο συγκεκριμένος, ασχολείται και με το θέατρο, δεν μου αρέσουν οι θεατράνθρωποι όταν ασχολούνται με τέτοια θέματα. Δεν είναι αντικειμενικός και πρέπει να αντικατασταθεί», σημείωσε.

Σε σχέση με τον αριθμό των συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, τόνισε: «Εγώ έμαθα από τη Rai Uno για 800.000, αλλά εγώ δεν είμαι των υπερβολών και θα σας πω ότι ο σκηνοθέτης Γεώργιος Φράσταλης που κάλυψε το γεγονός μας είπε πως η συγκέντρωση ήταν αντίστοιχη με εκείνη του Μακαριστού Χριστόδουλου».

«Ο ελληνικός λαός απέδειξε ότι όταν διακυβεύονται τα εθνικά του συμφέροντα, αντεπιτίθεται. Ο κ. Τσίπρας να κοιτάξει την πλειοψηφία που έχει και να μην εμφανιζόμαστε με εκατό αντιλήψεις και απόψεις», υπογράμμισε.

«Ο στόχος δεν επετεύχθη γιατί εμείς ζητήσαμε από την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να χαράξουν εθνική στρατηγική για το ζήτημα», επισήμανε.

Τέλος, άφησε αιχμές για τις αρχές και το πως αυτές καθοδήγησαν τους πολίτες για να φτάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης, αλλά και για την κάλυψη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.