Σάββατο 17 Αυγούστου 2019
x

ΦΡΑΝΣ ΤΙΜΕΡΜΑΝΣ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών έστειλε από το συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, μήνυμα ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων για μια κοινωνική Ευρώπη με συνοχή.

Μήνυμα ενότητας των προοδευτικών δυνάμεων για μια κοινωνική Ευρώπη με συνοχή και δικαιοσύνη έστειλε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Φρανς Τίμερμανς στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Παίρνοντας τον λόγο από τη Φώφη Γεννηματά, ο Φρανς Τίμερμανς αναφέρθηκε στον Ανδρέα Παπανδρέου τον οποίο κατέταξε μαζί με τον Βίλι Μπραντ και τον Φρανσουά Μιτεράν κι άλλους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες που διαμόρφωσαν τις σύγχρονες ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Μίλησε για τις σοσιαλιστικές αρχές και τους δημοκρατικούς αγώνες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης. Κάνοντας μάλιστα αναφορά στη εξέγερση του Πολυτεχνείου μνημόνευσε τη συμβολή του παριστάμενου Κώστα Λαλιώτη τον οποίο χειροκρότησαν οι σύνεδροι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τίμερμανς αναφέρθηκε και στο δίδαγμα του Θουκυδίδη από τον Πελοποννησιακό Πόλεμο με την ισχυρή Σπάρτη να φοβάται την ισχυρή δημοκρατική ιδεολογία της Αθήνας.

«Βλέπω τον ελληνικό λαό ταλαιπωρημένο και βασανισμένο από τη κρίση, αλλά να στέκεται όρθιος. Αν θέλουμε την Ελλάδα κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τρέξουν στο μέλλον, πρέπει να μπει ένα τέλος στη λιτότητα», τόνισε ο Φρανς Τίμερμανς εκφράζοντας παράλληλα τη πεποίθησή του ότι μπορεί να αλλάξει η Ευρώπη.

Υπογράμμισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενότητα . «Όποιες διαφορές υπάρχουν είναι τίποτα και δεν συγκρίνεται με τις συνέπειες που θα φέρει η επικράτηση της Δεξιάς. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με κοινωνικές αρχές και συνοχή, μια Ευρώπη με κράτος Δικαίου. Τότε θα νικήσουμε», κατέληξε ο υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη προεδρία της Κομισιόν.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ