Skip to main content

Αεροδρόμιο Μακεδονία: Προσγείωση της επιβατικής κίνησης τον Απρίλιο

Συνολικά 523,498 επιβάτες πέρασαν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο, ήτοι 0,3% αυξημένοι σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Σε οριακά επίπεδα προσγειώθηκε η αύξηση της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον Απρίλιο μετά από το πρώτο τρίμηνο που είχε κινηθεί σε πολύ υψηλές πτήσεις.

Συνολικά, στο πρώτο τετράμηνο του 2019,  όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport Greece, η εικόνα θετική μπορεί να χαρακτηριστεί για την επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι συνολικοί επιβάτες που πέρασαν από το αεροδρόμιο στο πρώτο τετράμηνο του τρέχοντος έτους ήταν 1,717,641, αυξημένοι κατά 13,4% σε σύγκριση με το ποσοστό της αντίστοιχης περιόδου του 2018.

Όσον αφορά τις διεθνείς πτήσεις το ποσοστό των επιβατών είναι αυξημένο κατά 22,9%, ενώ όσον αφορά τις πτήσεις εσωτερικού το ποσοστό είναι αυξημένο κατά 1,9%.

Ισχνή ωστόσο είναι η άνοδος της επιβατικής κίνησης για τον Απρίλιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Απρίλιο του 2018.

Συνολικά 523,498 επιβάτες πέρασαν από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, ήτοι 0,3% αυξημένοι σε σύγκριση με πέρυσι.

Στις διεθνείς πτήσεις η αύξηση είναι στο 5,4% ενώ στις εσωτερικού υπάρχει πτώση σε σχέση με πέρυσι σε ποσοστό 9,1%.

Συνολικά για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, η επιβατική κίνηση  παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 7,2%, φθάνοντας συνολικά τα 1,43 εκατομμύρια.

Συνολικά, το πρώτο τετράμηνο οι επιβάτες έφτασαν τα 3,35 εκατομμύρια, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 7,8% (+ 0,24 εκατομμύρια), λόγω της αύξησης των διεθνών πτήσεων κατά 13,1% ενώ και η εγχώρια κυκλοφορία παρουσίασε μια αύξηση της τάξεως του 3,4%.