Skip to main content

Φραστικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων στη Λάρισα καταγγέλλει ο ΠΣΑΤ

Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει φραστικές επιθέσεις τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΑΕΛ-ΠΑΟΚ όσο και μετέπειτα στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου

Φραστικές επιθέσεις εναντίον των εκπροσώπων του Τύπου κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετέπειτα κατά τη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης ΑΕΛ-ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League καταγγέλλει μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο ΠΣΑΤ.

«Ζητάμε την άμεση καταδίκη των γεγονότων και ταυτόχρονα την περιφρούρηση τόσο στα δημοσιογραφικά θεωρεία, όσο και στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της προκειμένου να μην εισέρχονται σε αυτή άτομα που δεν έχουν καμία θέση εκεί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σύνδεσμος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει αναλυτικά ο ΠΣΑΤ:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη φραστική επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι από Μέσα της Θεσσαλονίκης στον αγώνα Λάρισας-ΠΑΟΚ το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου.

Οι συνάδελφοι δέχθηκαν φραστική επίθεση την ώρα του αγώνα από άτομα που ήταν γύρω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου, με εκφράσεις του τύπου «Βούλγαροι, Τούρκοι, ήρθατε εδώ για να πάρετε το πρωτάθλημα», καθώς και μετά τη λήξη του αγώνα, από αγνώστους που βρέθηκαν στην αίθουσα Τύπου και οι οποίοι εκστόμισαν κατά των συναδέλφων εκ νέου φράσεις, όπως «Βούλγαροι για να δούμε τι θα γράψετε τώρα. Ήρθατε εδώ για να πάρετε το Πρωτάθλημα;»

Ο ΠΣΑΤ καταγγέλλει το γεγονός στη διοργανώτρια του πρωταθλήματος Super League και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να μάχεται για τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών εργασίας των συναδέλφων. Επισημαίνει δε ότι ανάλογα φαινόμενα δεν θα επιτρέψει να επαναληφθούν, αλλά ούτε και θα αφήσει αναπάντητα όσα συνέβησαν στο αγώνα Λάρισα – ΠΑΟΚ, ζητώντας από την πρώτη, την άμεση καταδίκη των γεγονότων και ταυτόχρονα την περιφρούρηση τόσο στα δημοσιογραφικά θεωρεία, όσο και στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της προκειμένου να μην εισέρχονται σε αυτή άτομα που δεν έχουν καμία θέση εκεί».