Skip to main content

Freedom Pass: Πάνω από 130.000 αιτήσεις - Συνεχώς αυξάνονται οι δικαιούχοι

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς ανέφερε ότι το σύνολο των δικαιούχων νέων προς το παρόν είναι περίπου 260.000 νέοι

Περισσότεροι από 130 χιλιάδες νέοι 18 έως 25 ετών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση εμβολίου κατά της Covid-19 έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτησή τους για το «Freedom Pass».

 Οι νέοι ηλικίας 18 έως 24 ετών μπορούν να κάνουν την αίτηση για το «Freedom Pass» στην πλατφόρμα freedompass.gov.gr για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ. Σε περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει κωδικούς taxisnet μπορεί να απευθυνθεί σε ΚΕΠ προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς επανέλαβε την Τετάρτη στον ΣΚΑΪ ότι το «Freedom Pass», δηλαδή η επιδότηση των 150 ευρώ για συγκεκριμένες κατηγορίες δαπανών, όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, αφορά τους νέους γεννημένους από 01/01/1996 μέχρι το 2003. Το σύνολο των δικαιούχων νέων προς το παρόν είναι περίπου 260 χιλιάδες, δηλαδή όσοι έχουν ήδη κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου. Σε αυτό το νούμερο προστίθενται διαρκώς καινούργιοι δικαιούχοι καθώς συνεχίζονται οι εμβολιασμοί.

«Λειτούργησε πάρα πολύ ικανοποιητικά» σημείωσε ο υφυπουργός για το κίνητρο του «Freedom Pass», προσθέτοντας ότι «από τις 28 Ιουνίου που είχαμε την ανακοίνωση αυτών των μέτρων μέχρι και σήμερα είναι περίπου 500 χιλιάδες οι νέοι συμπολίτες μας όλων των ηλικιών οι οποίοι μπήκαν και προγραμμάτισαν τον εμβολιασμό τους».