Skip to main content

Φρέσκα φρούτα σε μαθητές δημοτικού σχολείου από την «Ομόνοια»

Φορείς εκπροσώπησης των παραγωγών και πωλητών λαϊκών αγορών επισκέφθηκαν το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων και μοίρασαν φρούτα στα παιδιά.

Φρέσκιες μπανάνες και φράουλες μοίρασαν στους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων, παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών, εκπροσώποι του κλάδου.

Συγκεκριμένα, μέλη της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης, αλλά και του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», μαζί με τους προέδρους των φορέων επισκέφθηκαν το σχολείο, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

«Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε έστω και αυτά τα φρούτα στα μικρά παιδιά. Δυστυχώς οι δυνατότητες μας δεν φτάνουν για να κάνουμε περισσότερα μια και οι λαϊκές αγορές περνούν τη χειρότερη οικονομική κρίση», επισήμανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Άγγελος Δερετζής. «Έστω και έτσι», συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε και την ερχόμενη εβδομάδα θα επισκεφθούμε με φρούτα και λαχανικά σχολείο της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης»

«Έχουμε παρατηρήσει πως τα τελευταία χρόνια το φρούτο έχει γίνει είδος πολυτελείας. Δυστυχώς δεν υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες για να αγοράζουν οι οικογένειες ένα απαραίτητο συστατικό για την διατροφή των παιδιών τους», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου, Λάζαρος Παυλίδης.

«Τα παιδιά είναι οι μεγάλοι χαμένοι της οικονομικής κρίσης αφού στερούνται τα βασικά. Χρέος όλων μας λοιπόν είναι να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε», ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής λαϊκών αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Χριστόπουλος.