Skip to main content

Πσαράς: Το ιχθυοπωλείο που ψήνει το ψάρι και το φέρνει στο σπίτι σου

Το ιδιαίτερο ιχθυοπωλείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πουλάει κάθε μέρα φρέσκα ψάρια από τις ελληνικές θάλασσες, ενώ προσφέρει... πσήσιμο και delivery

Ακόμη και το όνομά του είναι ιδιαίτερο και εσκεμμένα γραμμένα λάθος. «Πσαράς», όπως το έγραφε ο προπάππους των ιδιοκτητών Ζαχαρίας, ένας άνθρωπος χωρίς μόρφωση, αλλά με μεράκι για τη δουλειά του, που από το 1928 όργωνε τις θάλασσες. Σήμερα, η τέταρτη γενιά της οικογένειας διατηρεί την ίδια αγάπη και σεβασμό για τη θάλασσα και τα προϊόντα της, τα οποία κοσμούν κάθε μέρα τους πάγκους του ιχθυοπωλείου στην καρδιά της Άθωνος.

Ο «Πσαράς» είναι κάτι παραπάνω από ένα ιχθυοπωλείο που ξεχωρίζει για το όνομά του. Από το 2014 που έχει πιάσει... πόστο με ένα σύγχρονο κατάστημα που μυρίζει ιώδιο στην οδό Μητροπολίτου Γενναδίου 7 πουλάει μόνο φρέσκα ψάρια ημέρας που μαζεύουν τα καΐκια του από τις ελληνικές θάλασσες, κατά κύριο λόγο το βόρειο Αιγαίο. Κουτσομούρες, μπακαλιάροι, φαγκριά, συναγρίδες, λιθρίνια, σκουμπριά, γαύροι, σαρδέλες. Στους πάγκους του βρίσκει κανείς μόνο ψάρια εποχής και ειδικά φρέσκα πελαγίσια ψάρια. Ξεχάστε εξωτικά ψάρια εισαγωγής και τον σολομό.

Η ποιότητα των ψαριών που προσφέρει είναι αδιαπραγμάτευτη, όπως επιβεβαιώνουν και οι πελάτες που εμπιστεύονται τον «Πσαρά» τα τελευταία χρόνια και οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς.

Μάλιστα, τον εμπιστεύονται τόσο που ζητούν το ψάρι τους έτοιμο και πακέτο στο σπίτι ή στο γραφείο. Στον «Πσαρά» ο πελάτης διαλέγει το ψάρι, το οποίο αφού ζυγίζεται, καθαρίζεται, ψήνεται, τηγανίζεται ή αχνίζεται ατόφιο με μόλις 3 ευρώ το κιλό.  Επιπλέον, για όσους προτιμούν το delivery τα ψάρια πακετάρονται σε χάρτινες συσκευασίες αφού αποφεύγουν το αλουμίνιο ως επιβλαβές για την υγεία και παραδίδονται σε οποιοδήποτε σημείο της Θεσσαλονίκης με δώρο το γλυκάκι.

Μαγειρευτά πιάτα με ψάρι δεν θα βρείτε στο «Πσαρά». Αυτό, όμως, που θα απολαύσετε είναι η ψαρόσουπα κακαβιά που γίνεται με φρέσκα και βιολογικά προϊόντα της ελληνικής γης.

Αν «Πσήνεστε»:

«Πσαράς:

Μητροπολίτου Γενναδίου 7

231 023 2228

facebook.com/psarasixthiopolion/

www.epsaras.gr