Skip to main content

Προετοιμάσου να ανέβεις ψηλά - H ιστορία της ταράτσας

Μαθητές και μαθήτριες με γλάστρες και έπιπλα αναμόρφωσαν την ταράτσα των φροντιστηρίων Βακάλη και δημιούργησαν τον πρώτο υπαίθριο χώρο μάθησης.

Ένα πρωί, κάτι ασυνήθιστο συνέβη σε ένα διατηρητέο κτήριο της Θεσσαλονίκης.

Μαθητές και μαθήτριες με γλάστρες, έπιπλα και χρώματα στα χέρια αναμόρφωσαν την ταράτσα των Φροντιστηρίων Βακάλη και δημιούργησαν οι ίδιοι τον πρώτο υπαίθριο χώρο μάθησης σε ταράτσα. Εδώ, η διδασκαλία και  η προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις αποκτάει άλλο νόημα.

Οι μαθητές ανεβαίνουν ψηλά και μετατρέπουν έναν κενό, αχρησιμοποίητο χώρο, σε ένα δημιουργικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Οραματίζονται και διαμορφώνουν με τη βοήθεια των καθηγητών τους την τάξη του αύριο. Με έμπνευση, κέφι και ομαδική δουλειά, όλοι οι στόχοι γίνονται πραγματικότητα!

Κάποιος κρατάει βιβλία, κάποιος άλλος κρατάει μπογιές, κάποιος κουβαλάει μία πολυθρόνα, ενώ κάποιοι άλλοι εγκαθιστούν ένα τηλεσκόπιο. Η τάξη έχει οροφή τον ουρανό, όπως ακριβώς και τα όνειρα μαθητών και καθηγητών στα Φροντιστήρια Βακάλη.

Το μάθημα ξεκινάει και είναι ιδανικό! Ο προτζέκτορας προβάλλει σημειώσεις σε ένα λευκό σεντόνι που ανεμίζει και όλοι απολαμβάνουν τη διδασκαλία και την προετοιμασία για τις εξετάσεις. Όταν το μάθημα τελειώνει και πλέον βραδιάζει για τα καλά, στήνεται μία αυτοσχέδια γιορτή για τις φιλίες που χτίστηκαν, για τις επιτυχίες που ήρθαν και γι αυτές που θα έρθουν.

Η νέα καμπάνια των Φροντιστηρίων Βακάλη με σύνθημα «Προετοιμάσου να ανέβεις ψηλά» μιλά για τη δύναμη της δημιουργίας. Με κέφι, μεράκι και δουλειά μπορείς να τα αλλάξεις όλα. Αρκεί να έχεις όνειρα. Και να κοιτάς ψηλά. Από την ταράτσα μέχρι τον ουρανό!