Skip to main content

IΣΘ: Παλαιοσυνδικαλιστικό και ανεπαρκές το νομοσχέδιο για την Υγεία

Το νομοσχέδιο μεταφέρει «κινηματική» και «συνδικαλιστική» λογική αταίριαστη για Ν.Π.Δ.Δ., υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΙΣΘ.

Άτολμο, παλαιοσυνδικαλιστικό και ανεπαρκές είναι το νομοσχέδιο που αναμενόταν εδώ και καιρό, ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Dr Αθανάσιος Α. Εξαδάκτυλος.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, οι αλλαγές που επιφέρει το νομοσχέδιο περιορίζουν το ρόλο των ιατρικών συλλόγων.

«Απηχώντας  το πνεύμα μιας άλλης εποχής, όπως αυτή εκφράζεται από το σημερινό προεδρείο του Π.Ι.Σ., μεταφέρει «κινηματική» και «συνδικαλιστική» λογική αταίριαστη για Ν.Π.Δ.Δ.»

Ακόμη, σύμφωνα με τον ίδιο, «εξασφαλίζει στο διηνεκές έναν καλά ελεγχόμενο και υπάκουο στο υπουργείο Π.Ι.Σ., που σαν τον σημερινό, θα εξοστρακίζει τις θέσεις του ιατρικού κόσμου όταν αυτές ενοχλούν. Αυτό που ζούμε την τελευταία τριετία με τον Π.Ι.Σ. να λειτουργεί ως συμπαραστάτης της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό , στον ΕΟΠΥΥ , στην ΠΦΥ , κόντρα στην πλειονότητα των ιατρών, θωρακίζεται και νομικά».

Όπως καταγγέλει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, προ 15 ημερών, όταν οι σύλλογοι που εκπροσωπούν οι πάνω από 45.000 από τις 60.000 των ιατρών της χώρας, ζήτησαν την απόσυρση του νόμου για την Π.Φ.Υ. ο πρόεδρος του ΠΙΣ στη Βουλή, όπως είπε, «εποίησε την νήσσαν». Τώρα θα παραταθεί η θητεία του για 1 χρόνο.  

Προ 15 ημερών, όταν οι σύλλογοι που εκπροσωπούμε πάνω από 45.000 από τις 60.000 των ιατρών της χώρας, ζητήσαμε την απόσυρση του νόμου για την Π.Φ.Υ. ο πρόεδρος του Π.Ι.Σ. στη Βουλή «εποίησε την νήσσαν» και τώρα, όπως λέει «τώρα θα παραταθεί η θητεία του για 1 χρόνο».