Skip to main content

Στη Νεοχωρούδα αντί για τη Νέα Παραλία έπεσε ο Ηλίας Ψινάκης(φωτο+vid)

Το ταξίδι του είχε άδοξο τέλος, καθώς δεν κατάφερε να φθάσει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου ήταν προγραμματισμένη η υποδοχή του.

Σε λόφο στη Νεοχωρούδα αντί για το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης προσεδαφίστηκε τελικά λίγο πριν τις 11 το πρωί το αερόστατο με τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, ο οποίος ξεκίνησε χθες το πρωτότυπο και με πολλά απρόοπτα ταξίδι του από την Αφετηρία Μαραθωνίου Δρόμου. Ο φιλόδοξος σχεδιασμός του δημάρχου Μαραθώνα να φθάσει με αερόστατο στη Θεσσαλονίκη...προσγειώθηκε απότομα λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών αφού ο άνεμος δεν επέτρεψε να απογειωθεί από τον Μαραθώνα το αερόστατο.

Έτσι, ο Ηλίας Ψινάκης ταξίδεψε προς τη Θεσσαλονίκη οδικώς είτε με αυτοκίνητο είτε με το τζιπάκι που μετέφερε το αερόστατο. Σε διάφορες περιοχές πραγματοποίησε στάσεις προκειμένου να πετύχει τις κατάλληλες συνθήκες για την απογείωση.

Η τελευταία προσπάθεια μετά την Κατερίνη ήταν πετυχημένη και έτσι ο δήμαρχος Μαραθώνα πέταξε το πρωί με το αερόστατο πάνω από δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα ανέβασε στα social media φωτογραφία μέσα από το αερόστατο πάνω από τη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, το ταξίδι του είχε άδοξο τέλος, καθώς δεν κατάφερε να φθάσει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου ήταν προγραμματισμένη η υποδοχή του.

Ο Ηλίας Ψινάκης έφτασε τελικά στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης οδικώς και μετά μαζί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη κατευθύνθηκαν στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου τους υποδέχτηκαν μέλη της φιλαρμονικής του δήμου.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα περιέγραψε το χρονικό της πτώσης με ιδιαίτερο χιούμορ. «Σ΄ αυτή την ηλικία είναι πολύ δύσκολο να ανεβαίνουν πράγματα, έτσι και το αερόστατο» σχολίασε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης παρατήρησε ότι ο Ηλίας Ψινάκης δεν είχε σύμμαχο τον καλό καιρό. «Δεν έπρεπε να ξεκινήσει, αλλά είναι πεισματάρης και αυτός» σχολίασε ο κ. Μπουτάρης.

Ο κ. Ψινάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, για τους Δήμους, τις Περιφέρειες και Πολιτιστικούς Φορείς της Βορείου Ελλάδας, με σκοπό την Ίδρυση "Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων".

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων προς τα ΜΜΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μπήκε σε ρόλο δημοσιογράφου, κρατώντας τα μικρόφωνα.




«Μόλις γκρεμίστηκαμε σ' ένα βουνό» έγραψε στη φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram ο Ηλίας Ψινάκης

 

Η φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης αναμένει την άφιξη του Ηλία Ψινάκη