Skip to main content

Στην Ελλάδα γιορτάζει η Fairfax τα τριακοστά γενέθλιά της

Τα στελέχη της Fairfax από όλο τον κόσμο καταφθάνουν στην Μεσσηνία, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από τη δημιουργία της.

Από σήμερα το μεσημέρι αρχίζουν να καταφτάνουν τα πρώτα στελέχη της Fairfax απ' όλο τον κόσμο, για να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια από τη δημιουργία της, που φέτος θα λάβουν χώρα στην ...Ελλάδα

Τελικός προορισμός το Costa Navarino, στη Μεσσηνία, όπου είναι προγραμματισμένο να λάβουν χώρα σειρά εκδηλώσεων, γι' αυτόν ακριβώς το σκοπό. Η Fairfax κάθε χρόνο διοργανώνει ειδικές εκδηλώσεις, για να γιορτάσει την ίδρυσή της, αλλά το γεγονός ότι για την σημειολογική τριανταετία της επιλέχθηκε η χώρα μας "λέει" από μόνο του πολλά.

Όπως έχει ήδη γράψει η Voria.gr, η Fairfax θα επιδιώξει, με κάθε τρόπο, να υπερασπιστεί τη μεγάλη επένδυση που έχει κάνει στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ενόψει της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης που θα πραγματοποιηθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο το αργότερο. Κι επειδή υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει να εξαυλώσει τα κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί μέχρι σήμερα, επιδιώκει να αποτρέψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Γεγονός αποτελεί πάντως ότι ο επικεφαλής manager του fund, Πρεμ Γουάτσα, έχει αποδειχθεί - εξ αυτού του λόγου βεβαίως- ακραιφνής φιλέλληνας. Το θέμα, βεβαίως είναι τι θα γίνει με τα λεφτά του στο τέλος. Γιατί, μπορεί να διαχειρίζεται δισ δολάρια, αλλά και τα περίπου 600 εκατ. που "εβαλε" στη χώρα μας μόνο αμελητέο ποσό δεν είναι.