Skip to main content

Φθινόπωρο με το Thessaloniki Walking Tours - Όλο το πρόγραμμα

Η ομάδα επιδιώκει με θεματικούς περιπάτους να ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.

Νέες πολιτιστικές διαδρομές, συναρπαστικούς προορισμούς, επιμορφωτικά σεμινάρια και έναν νέο θεματικό κύκλο σχεδιάζει για αυτό το φθινόπωρο η ομάδα Thessaloniki Walking Tours.

Η ομάδα που ιδρύθηκε το 2013 επιδιώκει με θεματικούς περιπάτους να ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα. Παράλληλα, αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές.

Για πληροφορίες και κρατήσεις απευθυνθείτε στο info@thessalonikiwalkingtours.com ή στα τηλέφωνα 6978186900-1

Δείτε το φετινό πρόγραμμα:

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου     

«Ψηφίδες βυζαντινής Θεσσαλονίκης»

Αναζητούμε ίχνη της βυζαντινής παρουσίας που σημάδεψαν τον αστικό ιστό της Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου

«Σκοτεινή Μνήμη»

Ανασύρουμε τη μνήμη του συνταρακτικού 20ου αιώνα της Θεσσαλονίκης σε μια ξεχωριστή διαδρομή με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο.

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου

«Τα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης»

Περιηγούμαστε σε χώρους φιλοξενίας, έξω από το ξεναγικό χάρτη και  με οδηγό τη Χριστίνα Μαβίνη ανασύρουμε μνήμες 100 και πλέον  χρονών.

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου

«Σελανίκ, το Ρόδο του Σουλτάνου»

Αναζητούμε τα ίχνη της οθωμανικής περιόδου και φέρνουμε στο φως ιστορίες που κοντεύουν να γλιστρήσουν από τη μνήμη της πόλης με τη χαρακτηριστική αφήγηση του Τάσου Παπαδόπουλου.  

Σάββατο 6 Οκτωβρίου

«Το ιστορικό παλίμψηστο της μελιτζάνας»

Νέος γαστρονομικός περίπατος από τον Κωστή Ζαφειράκη και γευσιγνωσία του πιο χαρακτηριστικού προϊόντος που πρωταγωνιστεί σε πλήθος αφηγήσεων.

Κυριακή 7 Οκτωβρίου  

«Το ρεμπέτικο στη Θεσσαλονίκη»

Μοναδική στο είδος της διαδρομή σε σχεδιασμό του Τάσου Παπαδόπουλου όπου η μουσική συναντά εντελώς άγνωστες ιστορίες από τη Θεσσαλονίκη.

Κυριακή 7 & Δευτέρα 8 Οκτωβρίου

«Η επινόηση της Δύσης»

Το πέρασμα από τον Μεσαίωνα στην Αναγέννηση.  Έξι τρίωρα σεμινάρια από τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη για την ιστορία, τη θρησκεία, την πολιτική, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη Συνάντηση 1η

Σάββατο 13 Οκτωβρίου

«Συμβαίνει στο Φραγκομαχαλά …  για παιδιά»

Η πιο γοητευτική γειτονιά της Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει τα μυστικά της σε έναν περίπατο ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά με αφηγητή τον Κωστή Ζαφειράκη.
 
Κυριακή 14 Οκτωβρίου

«Στον παράδεισο του Τζέκη Άμποτ»

Περιήγηση σε έναν μυστικό τόπο που κρύβει πολλές ιστορίες, το δάσος του ΔΕΛΑΣΑΛ στο Ρετζίκι με οδηγό τον καθηγητή Γεωλογίας Βασίλη Μέλφο .

Κυριακή 14  & Δευτέρα 15 Οκτωβρίου

«Η επινόηση της Δύσης»

Το πέρασμα από τον Μεσαίωνα στην Αναγέννηση.  Έξι τρίωρα σεμινάρια από τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη για την ιστορία, τη θρησκεία, την πολιτική, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη. Συνάντηση 2η

Σάββατο 20 Οκτωβρίου

«Συμβαίνει στο Φραγκομαχαλά»

Η πιο γοητευτική γειτονιά αποκαλύπτει τα μυστικά της σε έναν περίπατο που συνδυάζει τις γεύσεις με τις ιστορίες από την πόλη με οδηγό τον Κωστή Ζαφειράκη.

Κυριακή 21 Οκτωβρίου

«Στα ίχνη των θεών της πόλης»

Αναζητούμε αυτό που άφησαν πίσω τους θρησκείες, δόγματα και μυστικιστικές σέκτες της Θεσσαλονίκης και με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο μοιραζόμαστε άγνωστες ιστορίες από την πόλη.

Κυριακή 21 & Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

«Η επινόηση της Δύσης»

Το πέρασμα από τον Μεσαίωνα στην Αναγέννηση.  Έξι τρίωρα σεμινάρια από τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη  για την ιστορία, τη θρησκεία, την πολιτική, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη. Συνάντηση 3η

Τετάρτη 24- Κυριακή 28 Οκτωβρίου

Η Thessaloniki walking tours ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη σε συνεργασία με το Voya Travel

Μια αξέχαστη περιήγηση σε μνημεία, σημεία, τόπους και μυστικές γωνιές της Κωνσταντινούπολης.

Σάββατο 3 Νοεμβρίου

Δρόμοι / Μέγαρα/ Στοές

Αναζητούμε μέσα από εμβληματικά κτήρια το πιο γοητευτικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης με ξεναγό τη Χριστίνα Μαβίνη

Κυριακή 4 Νοεμβρίου

«Δίον- Πλαταμώνας»

Ημερήσια εξόρμηση σε έναν συναρπαστικό προορισμό που ποτέ δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Κυριακή 4 & Δευτέρα 5 Νοεμβρίου

«Η επινόηση της Δύσης»

Το πέρασμα από τον Μεσαίωνα στην Αναγέννηση.  Έξι τρίωρα σεμινάρια από τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη  για την ιστορία, τη θρησκεία, την πολιτική, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη. Συνάντηση 4η

Κυριακή 11 Νοεμβρίου

«Οι δρόμοι της φωτιάς: η πυρκαγιά που άλλαξε το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης»

Εικόνες από τη Θεσσαλονίκη και την πυρκαγιά που άλλαξε για πάντα το πρόσωπό της παρουσιάζονται σε μια πρωτότυπη διαδρομή με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο.

Κυριακή  11 & Δευτέρα 12 Νοεμβρίου  

«Η επινόηση της Δύσης»

Το πέρασμα από τον Μεσαίωνα στην Αναγέννηση.  Έξι τρίωρα σεμινάρια από τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη για την ιστορία, τη θρησκεία, την πολιτική, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη. Συνάντηση 5η

Κυριακή 18 Νοεμβρίου

«Τα τείχη της Θεσσαλονίκης»
Αναζητούμε και ερμηνεύουμε τα στρώματα της ιστορίας και φέρνουμε στο φως ιστορίες που κρύβονται περιμετρικά των τειχών της πόλης σε μια ολοκαίνουργια διαδρομή με οδηγό τον Τάσο Παπαδόπουλο.

Κυριακή 18  & Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

«Η επινόηση της Δύσης»

Το πέρασμα από τον Μεσαίωνα στην Αναγέννηση.  Έξι τρίωρα σεμινάρια από τον συγγραφέα Θανάση Τριαρίδη για την ιστορία, τη θρησκεία, την πολιτική, την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη. Συνάντηση 6η

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου

«Από την Μπάρα στο Βαρδάρη»
Ιστορίες και αφηγήσεις της ερωτικής πόλης σε μια τολμηρή διαδρομή, έξω από τον ξεναγικό χάρτη, με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο και τη συμμετοχή της Κρίστυς Αλεξίου.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου

«Νυχτερινή διαδρομή στο Ντεπώ»

Ιστορία, αρχιτεκτονική, λογοτεχνία και αστικοί θρύλοι συναντώνται σε μια ξεχωριστή διαδρομή στην πιο γοητευτική περιοχή της Θεσσαλονίκης με οδηγούς τον Τάσο Παπαδόπουλο, την Εύη Καρκίτη και τον Λάζαρο Κατσιά.

Κυριακή 25 Νοεμβρίου

«Θεματικός κύκλος Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος»

«Δάγκουλας, ο δράκος της Θεσσαλονίκης»

Ο Ανδρέας Βενιανάκης ανασύρει μνήμες από τη σκοτεινή περίοδο της ναζιστικής κατοχής και γίνεται ο οδηγός μας σε μια διαδρομή για τον πρώτο Δράκο της Θεσσαλονίκης, βασισμένη στο βιβλίο του.

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου

«Η Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του ‘ 80»

Η πόλη, οι άνθρωποι, οι συνήθειες, τα στέκια, η μουσική.  Ο συγγραφέας Γιώργος Γκόζης γίνεται ο οδηγός μας σε μια διαδρομή γεμάτη χιούμορ και αναμνήσεις.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου

Thessalonika Romana

Αναζητούμε στον αστικό ιστό με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο τα ίχνη μιας αυτοκρατορίας που σημάδεψε τον αρχαίο κόσμο.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου

«Τέχνη στο δρόμο»

Η Χριστίνα Μαβίνη ξετυλίγει το αφήγημα της πόλης αναζητώντας τις ιστορίες που υπάρχουν πίσω από τα έργα τέχνης του δημόσιου χώρου.
 
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου

Γεύσεις σεφαραδίτικης κουζίνας

Ανασύρουμε τη μνήμη της σεφαραδίτικης κουζίνας σε μια ξεχωριστή βραδιά στο εστιατόριο «Ακαδημία» συμπληρώνοντας την εμπειρία με μουσική και αφηγήσεις.
 
Σάββατο 15 Δεκεμβρίου

Υπόθεση Παγκρατίδη

Διαδρομή και δρώμενο με θέμα την συγκλονιστική υπόθεση που άλλαξε κάποτε την καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης.
 
Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

«Οι διακοσμητικοί λίθοι σε μνημεία της Θεσσαλονίκης»

Ο καθηγητής Γεωλογίας Βασίλης Μέλφος γίνεται ο οδηγός μας σε μια πρωτότυπη διαδρομή και αφηγείται την συναρπαστική ιστορία των υλικών από τα οποία κατασκευάστηκαν σημαντικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου

4 πλατείες 4 ιστορίες

Διαδρομή με ελεύθερη συμμετοχή και εορταστικό χαρακτήρα και χριστουγεννιάτικο πάρτι