Skip to main content

Φτιάχνονται όλα τα φώτα στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης

Δυο συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εργάζονται από το πρωί για να αποκαταστήσουν τον ηλεκτροφωτισμό στην περιοχή του τούνελ.

Συνεργεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκονται σήμερα από νωρίς το πρωί στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του τούνελ των Κωνσταντινουπολίτικων, πραγματοποιώντας εργασίες συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού.

Η εργολαβία είναι διαρκής και τα συνεργεία επεμβαίνουν όποτε υπάρχουν βλάβες, όμως σε αυτή τη φάση, πριν την «απελευθέρωση» της κυκλοφορίας την ερχόμενη Δευτέρα, τα συνεργεία εκτελούν μια σειρά ελέγχων και αποκαταστάσεων στο σύστημα ηλεκτροφωτισμού της περιφερειακής οδού, εν αναμονή της αύξησης της κίνησης.

Τα δυο συνεργεία θα δουλέψουν όλες αυτές τις μέρες, προκειμένου ο φωτισμός σε όλο το μήκος της περιφερειακής να μην έχει προβλήματα. Οι εργασίες είναι πολύ πιο εύκολες αυτές τις μέρες της μειωμένης κίνησης, αφού το κλείσιμο μιας λωρίδας κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, δεν δημιουργεί μποτιλιαρίσματα.

Στελέχη των συνεργείων τόνιζαν ότι «εξαιτίας της μειωμένης κυκλοφορίας δεν έχουμε τους συνήθεις περιορισμούς από την Τροχαία, που ελέγχει την κίνηση και διακόπτει τις εργασίες όποτε καθίσταται αναγκαίο, για να μην υπάρξει όχληση. Σε άλλη περίπτωση πρωινές ώρες δεν θα επιτρεπόταν να εργαστούμε στην κατεύθυνση προς τα δυτικά, διότι είναι αυξημένος ο κυκλοφοριακός φόρτος, όπως και το μεσημέρι, μετά τις 13.00' προς τα ανατολικά. Εκμεταλλευτήκαμε όλο αυτό το διάστημα, ώστε να εκτελέσουμε αναγκαίες εργασίες συντήρησης και επισκευές στις σημαντικές οδικές αρτηρίες όλης της Θεσσαλονίκης».

Ανάλογες εργασίες θα γίνουν αύριο και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, ενώ τις προηγούμενες μέρες συνεργεία της «Εγνατία Οδός ΑΕ» εκτέλεσαν σειρά εργασιών συντήρησης και διαγραμμίσεις κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου στο νομό Θεσσαλονίκης, με χαρακτηριστικές τις χτεσινές επεμβάσεις στην περιοχή του Δερβενίου και την εξωτερική περιφερειακή οδό.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται καθαρισμοί και κλαδεύσεις, όπως και αποκατάσταση στηθαίων ασφαλείας, μπαλώματα στο οδόστρωμα και αποκαταστάσεις στα προβληματικά σημεία στις προστατευτικές μπάρες.