Skip to main content

Φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικα μπισκότα σαν μελομακάρονα

Σήμερα θα μάθουμε πώς θα φτιάξουμε μοσχοβολιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα σαν μελομακάρονα με σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη.

Ήρθε η ώρα για μια νέα εορταστική συνταγή η οποία θα σας φέρει πλήρως στο πνεύμα στον Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα μάθουμε πώς θα φτιάξουμε μοσχοβολιστά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με σιρόπι αγαύης αντί για ζάχαρη.

Δείτε παρακάτω την συνταγή:

Υλικά

- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
- 200ml Σιρόπι Αγαύης Sunny Via
- 2 αβγά, τους κρόκους
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο

Διαδικασία

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τους κρόκους και το Σιρόπι Αγαύης μέχρι το μίγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε το αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαστούνια και τα τυλίγετε με μεμβράνη. Τοποθετείτε τα μπαστούνια για 1 ώρα στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η ζύμη.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C. Απλώνετε χαρτί ψησίματος σε ρηχό ταψί και πλάθετε τα μπισκότα στο μέγεθος και σχήμα που επιθυμείτε. Αφήνετε αποστάσεις μεταξύ τους και ψήνετε στον αέρα για 15 λεπτά.

Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρετε.

Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη ή να βουτήξετε τη μισή επιφάνειά τους σε λιωμένη κουβερτούρα. Στη δεύτερη περίπτωση τα αφήνετε να στεγνώσουνκαλά πριν τα σερβίρετε.

Tips

Όταν βγουν τα μπισκότα από το φούρνο ίσως νομίζετε ότι είναι άψητα, γιατί είναι πολύ μαλακά. Ωστόσο μην τα ψήσετε για περισσότερη ώρα, έτσι πρέπει να είναι γιατί μετά από 10 λεπτά που τα αφήνετε και κρυώνουν, σκληραίνουν.

Πηγή: olivemagazine.gr
Φωτογραφία: olivemagazine.gr