Skip to main content

Φτιάξτε τον δικό σας ορό για μακριές και πλούσιες βλεφαρίδες

Είναι σημαντικό να εστιάζουμε όχι μόνο στο πώς θα κάνουμε τις βλεφαρίδες μας να δείχνουν πιο μακριές και έντονες, αλλά και στην περιποίησή τους

Μπορεί για πολλούς οι βλεφαρίδες να θεωρούνται λεπτομέρεια, στην πραγματικότητα όμως μπορούν να αλλάξουν την έκφρασή μας. Όταν είναι υγιείς, τα μάτια δείχνουν πιο φωτεινά και μεγάλα, και το βλέμμα πιο εκφραστικό.

Αντιθέτως, οι ταλαιπωρημένες βλεφαρίδες συμβάλλουν στην εμφάνιση της κουρασμένης, άτονης όψης.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εστιάζουμε όχι μόνο στο πώς θα τις κάνουμε να δείχνουν πιο μακριές και έντονες, αλλά και στην περιποίησή τους, σύμφωνα με το vita.gr.

- Έτσι, αν έχουμε βαφτεί, φροντίζουμε στο τέλος της ημέρας να κάνουμε προσεκτικό ντεμακιγιάζ, απομακρύνοντας τη μάσκαρα με ένα εξειδικευμένο προϊόν ντεμακιγιάζ ματιών ή με νερό micellaire. Ρίχνουμε το προϊόν σε δύο δίσκους ντεμακιγιάζ και τους ακουμπάμε στα βλέφαρα για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε η μάσκαρα να απομακρυνθεί πιο εύκολα, χωρίς να αναγκαστούμε να τρίψουμε (και να τραυματίσουμε) τις βλεφαρίδες μας.

- Μετά το σχολαστικό ντεμακιγιάζ καλό είναι να εφαρμόζουμε τοπικά μία σύνθεση, πλούσια σε ενεργά αντιγηραντικά και φυτικά αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως για παράδειγμα ελαιόλαδο ή καστορέλαιο, ώστε να παρατείνουμε τον κύκλο ζωής των βλεφαρίδων μας και βελτιώσουμε τον ρυθμό ανάπτυξής τους.

Πώς θα φτιάξουμε το δικό μας σέρουμ βλεφαρίδων
Θα χρειαστούμε:

1 κουταλάκι του γλυκού καστορέλαιο

1/2 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

1/2 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο

2-3 κάψουλες βιταμίνης Ε

1 μικρό δοχείο με καπάκι/ σταγονόμετρο

 
Πώς θα το εφαρμόσουμε:

Για καλύτερα αποτελέσματα, καθαρίζουμε και χρησιμοποιούμε ένα βουρτσάκι από παλιά συσκευασία μιας μάσκαρα για να εφαρμόσουμε τον ορό μας. Εναλλακτικά, το βαμβάκι ή το δάχτυλό μας μπορούν επίσης να κάνουν τη δουλειά. Ιδανικά εφαρμόζουμε το σέρουμ τη νύχτα, προτού πέσουμε για ύπνο, ώστε να έχουν αρκετό χρόνο τα συστατικά να δράσουν.