Skip to main content

Future Echoes: Ομαδική έκθεση νέων καλλιτεχνών του Slade School

Tην Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Future Echoes, στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς στις Συκιές.

Tην Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου, στις 8:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Future Echoes, στο Μουσείο Προσφύγων της Πολιτιστικής Γειτονιάς στις Συκιές Θεσσαλονίκης .

Η έκθεση Future Echoesπαρουσιάζει εννέα νέους καλλιτέχνες που φοιτούν στο Slade School of Fine Art του UCL, ένα από τα πιο πρωτοποριακά πανεπιστήμια παγκοσμίως στο χώρο της Σύγχρονης Τέχνης, οι οποίοι προχωρούν με το δικό τους αισθητικό κριτήριο, χαράζουν νέες διαδρομές, εκφράζουν και αποτυπώνουν το μέλλον. Με αναγνωρίσιμο δείγμα εικαστικής γραφής και με τις ιδιαίτερες προσλαμβάνουσες παραστάσεις, οι οποίες άγονται από την πολιτιστική κουλτούρα των χωρών τους, αποτυπώνουν στα έργα τους έντονα ζωγραφικά σχήματα, εξερευνούν τις σχέσεις μεταξύ παράστασης και αφαίρεσης, φανταστικών τοπίων και φυσικού περιβάλλοντος, νοηματοδοτώντας οτιδήποτε προσλαμβάνει η όραση, το μυαλό και το σώμα. Διατηρώντας το δικό τους καλλιτεχνικό ύφος, τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση εκφράζουν δυναμικά την προσωπική αλήθεια του δημιουργού, η οποία φτάνει σαν αντίλαλος στο κοινό και ξαναγυρνά πίσω.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες : Σοφία Μητσώλα, Elisa Carutti(Italy ), NadaElkalaawy(Egypt), Gabriela Giroletti(Brazil), Marijke Keyser(USA), Ahae Kim(S. Kore), LiqingTan(China), MichalRaz(Israel), JaneYang(China).

Την έκθεση επιμελείται η εικαστικός Μαρία Δελλαπόρτα.

Διάρκεια έκθεσης:6/11 έως 12/11