Skip to main content

Γ. Μαγκριώτης: Το ΚΙΝΑΛ θα έχει και πάλι ισχυρή φωνή στη Θεσσαλονίκη

Ο κ. Μαγκριώτης επισήμανε πως έχει εργαστεί όλα τα χρόνια για τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και το διάστημα που ήταν εκτός Βουλής, παρέμεινε ενεργά «παρών».

Το πραγματικό ερώτημα των εκλογών είναι με ποια πολιτική θα πορευτεί η χώρα την επόμενη περίοδο και όχι με ποια κυβέρνηση.

Αυτό υπογράμμισε σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους ο Γιάννης Μαγκριώτης, υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στην Α' Θεσσαλονίκης. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής τόνισε ότι πιστεύει πως σε αυτές τις εκλογές ήρθε η στιγμή της αλήθειας. Μετά το το διχασμό σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, τα Ζάππεια του Αντώνη Σαμαρά και το σχίσιμο των μνημονίων του Αλέξη Τσίπρα, ήρθε η ώρα το πολιτικό σύστημα να συνεννοηθεί ώστε να αλλάξει η εικόνα της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη η καλύτερη λύση για τη χώρα είναι να συγκροτηθεί μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή και των τριών κομμάτων τα οποία διαχειρίστηκαν την κρίση κατά την τελευταία δεκαετία, δηλαδή, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να γίνει στη βάση σαφούς και δεσμευτικού προγράμματος το οποίο θα περιλαμβάνει δύο βασικούς πυλώνες: αφενός τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους αλλά και στην οικονομία και αφετέρου μέτρα για τη δημοσιονομική ανάταξη της χώρας. "Εάν τα άλλα δύο κόμματα δεν δεχθούν να συναινέσουν σε μια τέτοια λύση τότε θα αναλάβουν την ευθύνη των επιλογών τους", σημείωσε ο κ. Μαγκριώτης.

Ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι η ΝΔ θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές. "O κ. Τσίπρας φεύγει καταψηφιζόμενος, όπως έφυγαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις κατά την περίοδο της κρίσης", είπε. Προέβλεψε, ωστόσο, ότι αυτά τα οποία υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί φορολογικών ελαφρύνσεων κ.λπ. δεν πρόκειται να τα εφαρμόσει και αυτό θα αποδειχθεί πολύ γρήγορα, ήδη κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2020.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον εκλογικό στόχο του ΚΙΝΑΛ στην Α' Θεσσαλονίκης ο κ. Μαγκριώτης είπε πως "θα πρέπει να κατακτήσουμε ποσοστό υψηλότερο του πανελλαδικού", ενώ εκτίμησε πως σε επίπεδο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης αυτή τη στιγμή το Κίνημα δεν μπορεί να διεκδικήσει δεύτερο βουλευτή. "Ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2012 που θα έχουμε βουλευτή στη Θεσσαλονίκη καθώς ο Βαγγέλης Βενιζέλος, εκλεγόταν μεν στη Θεσσαλονίκη αλλά είχε άλλο ρόλο, καθώς ήταν για ένα διάστημα και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ".

Τόνισε πως ο ίδιος έχει εργαστεί όλα τα χρόνια για τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και το διάστημα που ήταν εκτός Βουλής, παρέμεινε ενεργά "παρών" με προτάσεις για όλα τα φλέγοντα θέματα της πόλης, από τις συγκοινωνίες (μετρό, ΟΑΣΘ), το παραλιακό μέτωπο, τη ΔΕΘ, το λιμάνι κ.λπ.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τον ΟΑΣΘ είπε ότι η λύση που θα πρέπει να δοθεί περιλαμβάνει τέσσερις κινήσεις: ταχεία ολοκλήρωση της εκκαθάρισης του Οργανισμού, άμεση ενοικίαση μερικών εκατοντάδων λεωφορείων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει σήμερα, εκπόνηση νέου συγκοινωνιακού χάρτη στον οποίο θα περιλαμβάνεται και το μετρό και τέλος, προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση του συγκοινωνιακού έργου, στον οποίο θα μπορεί, εάν το θέλει, να συμμετάσχει ενδεχομένως και το δημόσιο με δικιά του εταιρεία.

Η προεκλογική εκστρατεία του κ. Μαγκριώτη θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου με συγκέντρωση η οποία θα γίνει στην αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης", στη ΔΕΘ, στις 8 το βράδυ.