Skip to main content

Γ. Παπανδρέου: Δεν χρωστάω σε κανέναν...

Βέβαιος για τη νίκη του στις εκλογές εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου,σε συγκέντρωση στην Πάτρα. Έκανε έκκληση ενότητας για κοινή πορεία.
"Δεν χρωστάω σε κανέναν, είμαι εδώ για να προσφέρω στον τόπο" τόνισε στην αρχή της ομιλίας του στην Πάτρα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για βέβαιη νίκη του κόμματός του στις εκλογές αλλά κάλεσε όλους τους πολίτες να εργαστούν μέχρι την τελευταία στιγμή για να αλλάξει σελίδα η χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε κοινή πορεία προς τις κάλπες με τη φράση "πάμε μαζί", έκανε ειδική αναφορά στη σχέση του με την περιοχή της Αχαΐας από την οποία ξεκίνησε και ο ίδιος την πολιτική του σταδιοδρομία, αλλά είναι και η γενέτειρα της οικογένειας Παπανδρέου.

"Όταν ξεκινούσα πριν από έξι χρόνια ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει και ο εύκολος δρόμος για να ακολουθήσει. Αλλά όπως είπε, ήταν ένας δρόμος που ακολουθεί κάποιος όταν ποδοπατά τις αξίες του, όταν άλλοι του χαρίζουν απλόχερα αφού πρώτα σκύψει το κεφάλι, ο δρόμος που αν κάποιος τον επιλέξει θα είναι πάντα εξαρτημένος και θα χρωστάει για μια ζωή. Εγώ, πρόσθεσε, δεν χρωστάω σε κανέναν.

Ζήτησε επανειλημμένα την συστράτευση όλων για να ξαναγίνει η Ελλάδα δυνατή και περήφανη. Επίσης απευθύνθηκε στους αναποφάσιστους και τους απογοητευμένους από την κυβερνητική πολιτική οι οποίοι όπως είπε πίστεψαν στις υποσχέσεις της κυβέρνησης αλλά εξαπατήθηκαν, καλώντας και αυτούς να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο για τη δημιουργία μιας Ελλάδας που αξίζει στους Έλληνες.

Αυτή την Ελλάδα, τόνισε, πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας και θα είναι καλύτερη και δικαιότερη από αυτήν που παραλάβαμε. Ξέρουμε, τόνισε, ότι μπορούμε καλύτερα και ότι έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε. Αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της Ελλάδας για να κερδίσει το μέλλον και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι την Κυριακή θα κλείσει μια και καλή η πόρτα στο παρελθόν και θα ανοίξει η πόρτα προς το μέλλον.