Skip to main content

Παπανδρέου από Θεσσαλονίκη: Να γίνει η δημοκρατική παράταξη δύναμη κυβερνητική (φωτο+vid)

Με τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ «Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο» ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής - Τι δήλωσε για τη Θεσσαλονίκη

Με τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ «Καλημέρα Ήλιε», του Μάνου Λοϊζου, και με κεντρικό σύνθημα «Για την Ελλάδα και τους Έλληνες» ο διεκδικητής της προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Παπανδρέου, έστειλε μήνυμα νίκης μιλώντας στη γεμάτη αίθουσα από υποστηρικτές του στο Βελλιδειο Συνεδριακό Κέντρο, κλείνοντας την προεκλογική του εκστρατεία από τη Θεσσαλονίκη.  

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση στην παράταξη της ΝΔ, λέγοντας ότι διαχρονικά αποτελεί τη συντήρηση και το πελατειακό κράτος που το 2004 οδήγησε τη χώρα στην χρεοκοπία και σήμερα με με τη νέα ηγεσία της διολισθαίνει στις παλιές κακές πρακτικές παρά το γεγονός ότι θέλει να παρουσιάσει ένα πιο σύγχρονο προφίλ.

Αναφορικά με την πανδημία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κινείται χωρίς σχέδιο, με μέτρα που δημιουργούν σύγχυση και διχάζουν, ενώ εξαπέλυσε πυρά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι απαντά στα διαγγέλματα με αντιδιαγγέλματα.

Έκανε αναδρομή στα μεγάλα έργα του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι πάντα έθετε μεγάλους στρατηγικούς στόχους και με σχέδιο και όραμα τους πετύχαινε.

Τόνισε ότι όταν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός με πατριωτική ευθύνη η χώρα σώθηκε από τη χρεοκοπία, με το ΠΑΣΟΚ να σηκώνει βάρος μεγαλύτερο από αυτό που του αναλογούσε.

Για τη Θεσσαλονίκη επισήμανε ότι μπορεί και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να λειτουργήσει ως καταλύτης για την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων. Έστειλε μήνυμα στους γείτονες λέγοντας ότι θα πρέπει να τηρούν τους κανόνες της καλής γειτονίας και να σέβονται το διεθνές δίκαιο.

Επισήμανε ότι η Ευρώπη αντιμετωπίζει δυσκολίες ωστόσο η Ελλάδα δεν θα πρέπει να απεμπολήσει το δικαίωμα του βέτο, λέγοντας ότι χάρη σε αυτό πέτυχε νίκες και κέρδισε ευρωπαϊκά κονδύλια με τον Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και μετέπειτα.

Υπογράμμισε ότι μόνο η δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί τη δημοκρατική συμμετοχή, με τον λαό στο προσκήνιο, και όπως το έκανε στο παρελθόν μπορεί να το κάνει και τώρα.

Σημείωσε ότι η χώρα έχει ανάγκη από ποιοτική υγεία, με ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας, ποιοτική παιδεία, ποιοτικές συντάξεις και ποιοτικό περιβάλλον, περιγράφοντας ταυτόχρονα το αφήγημά του για την πράσινη ανάπτυξη κάνοντας λόγο για ενεργειακή δημοκρατία και όχι ενεργειακή πλουτοκρατία.

Κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου στο ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι θα πρέπει να μετατραπεί σε μια γιορτή της δημοκρατίας. Κλείνοντας υπογράμμισε ότι δικός του στόχος είναι η παράταξη να γίνει ξανά μεγάλη και ισχυρή που θα ανατρέψει τους σημερινούς πολιτικούς συσχετισμούς και θα γίνει δύναμη κυβερνητική.