Skip to main content

Γ. Παπαντωνίου: Πρόκληση η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Έχει κρίσιμη σημασία να προωθηθούν με ταχείς ρυθμούς οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και να βγει η χώρα από την κρίση», τόνισε ο Γιάννος Παπαντωνίου.
«Έχει κρίσιμη σημασία να προωθηθούν με ταχείς ρυθμούς οι αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, γιατί η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας είναι η σημαντικότερη πρόκληση για την πολιτική εξόδου από την κρίση», τόνισε ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε ομιλία του, σήμερα το πρωί, σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά με θέμα «Η Ελλάδα μετά την ένταξη στην ΟΝΕ».

Ο κ. Παπαντωνίου ανέφερε ότι η Ελλάδα, την περίοδο ένταξής της στην Ευρωζώνη, το 2000, δημιούργησε συνθήκες ισχυρής ανάπτυξης, αλλά από τα μέσα αυτής της δεκαετίας διευρύνθηκαν υπέρμετρα τα ελλείμματα του εξωτερικού ισοζυγίου, αντανακλώντας μεγάλη υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας.

Για την αρνητική αυτή εξέλιξη ο κ. Παπαντωνίου απέδωσε την κεντρική ευθύνη στη Νέα Δημοκρατία, η οποία, όπως είπε, υποσχέθηκε επανίδρυση του κράτους, αλλά στην πράξη επικράτησε χαλαρότητα, αδράνεια και πελατειακή διαχείριση στα όρια του φαύλου παλαιοκομματισμού.