Skip to main content

Η απάντηση Βαρουφάκη στη Voria για την επόμενη μέρα σε Γερμανία και Ευρώπη

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 εκτίμησε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες δεν θα κερδίσουν τις εκλογές, «αλλά θα πάνε καλά, με ένα ποσοστό στο 27%

«Είναι θλιβερό ότι η Ευρώπη δεν συζητήθηκε ποτέ στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, είτε στην τηλεόραση, είτε αλλού. Δεν αναφέρθηκε πουθενά η άμεση ανάγκη αναμόρφωσης της αρχιτεκτονικής της Ευρωζώνης της Ε.Ε» σημείωσε ο Γραμματέας του Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερώτηση της Voria.gr, για τις επερχόμενες εκλογές στη Γερμανία και το πώς η έκβασή τους μπορεί να επηρεάσει την ΕΕ και την Ελλάδα, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες δεν θα κερδίσουν τις εκλογές, «αλλά θα πάνε καλά, με ένα ποσοστό στο 27%, οπότε όπως συνηθίζεται στη Γερμανία, θα έχουν κυβέρνηση συνεργασίας. Το ερώτημα είναι αν τα τρία κόμματα της Αριστεράς και των Πρασίνων μαζί, το κόκκινο, κόκκινο, πράσινο, θα έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή. Εάν αυτό γίνει, τότε ο κ. Σόλτς θα έχει περισσότερα διαπραγματευτικά χαρτιά, με τον αρχηγό του FPD, για να κάνει κυβέρνηση με τους φιλελεύθερους και με τους Πράσινους και όχι με το Di Linke. Σε αυτήν την περίπτωση ο. κ. Σόιμπλε, θα είναι απολύτως δικαιωμένος, στην πολιτική του αναφορικά με την Ευρωζώνη. Η μόνη περίπτωση να υπάρχει αλλαγή θα είναι να υπάρξει ο συνασπισμός των τριών κομμάτων, που ο Σόλτς δεν θα το θέλει, καθώς θέλει να συνεχίσει την παράδοση της κ. Μέρκελ».