Skip to main content

Γαϊτάνης: Να μην υιοθετεί άκριτα η αντιπολίτευση την τουρκική προπαγάνδα

Αν θέλει η αντιπολίτευση να υποστηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα δεν πρέπει να υιοθετεί άκριτα την τουρκική προπαγάνδα, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ

«Οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν είναι για άλλη μια φορά απαράδεκτες. Η χώρα του συστηματικά εργαλειοποιεί το προσφυγικό και το μεταναστευτικό ζήτημα, για να προκαλέσει πρόβλημα στην  Ελλάδα και στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης μιλώντας στον τηλεοπτικό
 
Απαντώντας για τη στάση της αντιπολίτευσης στο ζήτημα, ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι εάν θέλει η αντιπολίτευση να είναι σύσσωμη απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις και να υποστηρίζει τα ελληνικά συμφέροντα δεν θα πρέπει να υιοθετεί άκριτα την τουρκική προπαγάνδα. Πρόσθεσε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να μην ζητούν συγγνώμη για την στάση που κράτησαν στα τελευταία γεγονότα στον Έβρο. «Μας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν διεθνοποιούμε το πρόβλημα, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει αυτό από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την πρωθυπουργία», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε δε πως το προσφυγικό βρίσκεται στην ατζέντα των Συνόδων Κορυφής και υπενθύμισε ότι τον Μάρτιο του 2020, στον Έβρο βρέθηκε όλη την ηγεσία της ΕΕ για να δει την πρόκληση της Τουρκίας.
 
Συνεπώς σημείωσε ότι το να κατηγορείται η Νέα Δημοκρατία για τη μη διεθνοποίηση του ζητήματος, δείχνει δύο πράγματα, άγνοια και ιδεοληψία. «Είμαστε η κυβέρνηση που κατήργησε το κολαστήριο της Μόρια, αυτό που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μειώσαμε τις μεταναστευτικές ροές κατά 95%», υπογράμμισε. Ενώ παράλληλα υποστήριξε ότι η σημερινή  κυβέρνηση έχει υπερδιπλασιάσει το μήκος του φράχτη στον Έβρο, όταν στο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετοι.
 
Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Γαϊτάνης δήλωσε ότι σήμερα τα σύνορα της χώρας φυλάσσονται πολύ καλύτερα από πριν, που υπήρχε η πολιτική των ανοιχτών συνόρων στη θάλασσα και στην στεριά. Κατέληξε λέγοντας ότι δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει κάθε φορά την ευκαιρία, υιοθετώντας άκριτα ψευδείς ειδήσεις, να διασύρει τη χώρα με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Έβρου.