Skip to main content

Γάκης: Ρεαλιστής και με αγάπη για την πόλη ο Νίκος Ταχιάος

Πλήθος κόσμου στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Βασίλη Γάκη στην περιοχή του Λευκού Πύργου.

Εκατοντάδες  δημότες  κατέκλυσαν χθες κλειστούς και υπαίθριους  χώρους  γνωστού καφέ στο κέντρο της  πόλης στην περιοχή του Λευκού Πύργου στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Βασίλη Γάκη.

Ανάμεσά τους συμφοιτητές από τη ΔΑΠ, συναγωνιστές αλλά και κορυφαία και ιστορικά στελέχη από το χώρο της ΝΔ από τη δεκαετία του 2000.

Ενώ τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους οι Θεόδωρος  Καράογλου, Κώστας  Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη και η σύζυγος του βουλευτή Σταύρου Καλαφάτη, Βίκυ. Οι πολιτευτές Ευθυμίου Άννα, Σιμόπουλος Στράτος και η περιφερειακή σύμβουλος Νιόβη Παυλίδου.

Το παρόν έδωσε, φυσικά,  και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος με τον συνδυασμό του οποίου «μάχεται » ο Βασίλης Γάκης δείχνοντας  του την αμέριστη στήριξη στον κοινό  αγώνα για τη κατάκτηση της νίκης.

Ο Βασίλης Γάκης καλωσορίζοντας  στο βήμα το Νίκο Ταχιάο αναφέρθηκε στην πολύχρονη πολιτική πορεία και προσωπική σχέση που τους συνδέει από τα φοιτητικά τους χρόνια στη ΔΑΠ και τη συμμετοχή τους στην τοπικής αυτοδιοίκηση αφού πρωτοεκλέχθηκαν μαζί το 1986.

Παίρνοντας το λόγο, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το έργο του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων τα εξής « Σας μιλάω από καρδιάς για τον Βασίλη γιατί μόνο η λέξη αγάπη χαρακτηρίζει αυτόν τον άνθρωπο.  Αγάπη στους φίλους του , αγάπη στους συναγωνιστές , αγάπη στην πόλη του και όπως ο ίδιος λέει αυτή η πόλη είμαστε όλοι εμείς. Για αυτό και με τιμά με την παρουσία του στο ψηφοδέλτιό μου και ενισχύει το συνδυασμό μου. Άλλωστε η παρουσία όλων σας  σε αυτήν την καταπληκτική συγκέντρωση το επιβεβαιώνει. Είναι από αυτούς τους ανθρώπους που πίστεψαν από την αρχή και πιστεύουν στην υποψηφιότητά μου και η φιλία του αυτή στο πρόσωπό μου διαφαίνεται από την ανιδιοτέλειά του και τη συνολική υποστήριξή του στην κοινή μας προσπάθεια. Είναι αυτός που μιλάει περισσότερο για την ομάδα και για τους συνυποψήφιους και λιγότερο για τον εαυτό του και αυτό φαίνεται από το πλήθος των συνυποψήφιων του που τον τιμούν σήμερα»



Παίρνοντας το λόγο  ο Βασίλης Γάκης ευχαρίστησε το Νίκο Ταχιάο για τα καλά του λόγια και αναφερόμενος στον υποψήφιο δήμαρχο μεταξύ άλλων είπε « Κάποιοι που με συναντούν μου λένε πες του να χαμογελάει περισσότερο και τους απαντώ ο Νίκος δε ψευτογελά διότι έχει επίγνωση του ρόλου και της σοβαρότητας της κατάστασης και γιατί δεν ανήκει στους πολιτικούς της παλαιάς κοπής. Είναι ένας πολίτης όπως όλοι εμείς που διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο για την πόλη του με άποψη και αισθητική .

Κάποιοι άλλοι μου λένε, μα απομακρύνθηκε από τα πράγματα της πόλης κι εγώ τους απαντώ,  « Δέκα χρόνια αντιδήμαρχος, τέσσερα χρόνια ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, υποψήφιος βουλευτής με αδιάλειπτη αρθρογραφία, πού είδαν την απομάκρυνση. Τα τελευταία  χρόνια περιόρισε την ενασχόλησή του γιατί όπως χιλιάδες συμπολίτες μας επλήγησαν επαγγελματικά από την κρίση όφειλε να δώσει τον αγώνα να σταθεί στα πόδια του αυτός και η οικογένειά του. Δυστυχώς ή ευτυχώς κάποιοι από εμάς επιλέξαμε τον ιδιωτικό τομέα.

Και συμπλήρωσε «ο Νίκος  Ταχιάος είναι ένας άνθρωπος ρεαλιστής με γνώση και αγάπη για την πόλη του, θέλει να αφήσει το θετικό του αποτύπωμα στην πόλη για όλους εμάς και για το παιδί του,  και ο συνδυασμός του είναι μία ομάδα εξαίρετων ανθρώπων με σοβαρότητα, πετυχημένοι στους τομείς δράσεις τους και με λογική σύνθεσης, μία λέξη πολύ σημαντική και πολύ «ακριβή» στις μέρες μας γιατί στον πολιτικό μας χώρο στον τομέα της αυτοδιοίκησης  τουλάχιστον στην Θεσσαλονίκη κυριαρχεί η διχόνοια-διάσπαση».

Στη συνέχεια ο Βασίλης Γάκης αναφέρθηκε στις εμφανιζόμενες  υποψηφιότητες  από το χώρο στον οποίο ανήκει και  στη διάχυτη άποψη της διάσπασης είπε «Γνωρίζετε την συνέπεια στις αρχές μου και αυτή η συνέπεια είναι που με βοηθά να εκφράζω την άποψή μου. Δεν υπάρχει, παρά μόνο μία επίσημη υποψηφιότητα από το χώρο της ΝΔ, δεν υπάρχουν ανεπίσημες υποψηφιότητες και η ΝΔ δεν κλείνει το μάτι σε κανέναν. Η επιλογή της παράταξης είναι ο Νίκος Ταχιάος και το πολιτικό της μήνυμα θα δοθεί από αυτόν.

Κάποιοι λένε ότι έπρεπε το κόμμα να προλάβει και να μην αφήσει να εξελιχθεί η κατάσταση και τους απαντώ πως ένας-ένας ανακοίνωνε την υποψηφιότητα του από τον Απρίλη του 2018 χωρίς κανένας να έχει την διαβεβαίωση της κομματικής στήριξης και τους ερωτώ αφού θέλουν να εμφανίζονται ότι είναι από το χώρο της ΝΔ γιατί δεν την σεβάστηκαν και βιάστηκαν να προχωρήσουν σε αυτές τις ενέργειες; Είναι δυνατόν όλοι τους να είχαν διαβεβαίωση της στήριξης;  Ή μήπως όλοι τους θέλανε με αυτόν τον τρόπο να πιέσουν για να λάβουν την πολυπόθητη κομματική στήριξη και σας διαβεβαιώνω ότι όλοι την επιζητούσαν.  Είναι δυνατόν οι προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών να σύρουν τον πρόεδρο και ένα ολόκληρο κόμμα να υποχωρήσει στις πιέσεις τους;

Ε λοιπόν σας λέω, αν σήμερα ο πρόεδρος υποχωρούσε στα στελέχη του τότε αύριο θα ήταν ένας πρωθυπουργός που θα υποχωρούσε σε πολλούς και ο δικός μας νέος πρωθυπουργός δεν υποχωρεί, δεν υποκύπτει.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι μετά τις εκλογές θα είμαστε πάλι μαζί και αναρωτιέμαι γιατί δεν είμαστε μαζί από τώρα. Γιατί να επιτρέψουμε τα πρόσωπα να διασπάσουν την ομάδα; Εγώ θυμάμαι πάντα πως οι πρόεδροι και το κόμμα προτείνουν τη στήριξή τους σε υποψηφίους δημάρχους –τουλάχιστον- στις μεγάλες πόλεις με κριτήρια πολυσυλλεκτικότητας, διεύρυνσης και με στόχο την εξαγωγή πολιτικού μηνύματος για τη χώρα. Εμπιστευόμασταν και στηρίζαμε το πολιτικό αισθητήριο και τις αποφάσεις τους. Τι είναι αυτό που άλλαξε, τι είναι αυτό που αλλάζει και οδηγεί κάποιους να επιμένουν στην διεκδίκηση της θέσης τους, να εμφανίζουν ότι βρίσκονται στο χώρο και να μη σέβονται τις αρχές του χώρου. Δηλαδή το κόμμα ήταν καλό τότε ενώ τώρα που έχει διαφορετική άποψη από την δική τους το αμφισβητούν! Εμείς  όλα αυτά τα χρόνια τους τιμήσαμε με συνέπεια και τους ζητώ τώρα να μας σεβαστούνε.

«Γνωρίζετε όλοι σας πως στις δημοσκοπήσεις ο Νίκος προηγείται τουλάχιστον 10% από το δεύτερο και στα δίπολα της δεύτερης Κυριακής φαίνεται καθαρά ότι ο Νίκος κερδίζει. Παρόλα αυτά κάποιοι θέλουν να εμφανίζουν κάποιον άλλον νικητή στο δεύτερο γύρο και οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι η επιτυχία του θα στηριχτεί από τον αντίθετο χώρο της ΝΔ για να μη νικήσει η πρόταση του κόμματός μας και αναρωτιέμαι αυτό δε μας προσβάλλει; Και με ποιον τρόπο θα στείλουμε το πολιτικό μήνυμα για να αλλάξει η τύχη της χώρας. Είναι λυπηρό αλλά εμείς δεν φοβόμαστε και ούτε ανησυχούμε γιατί η συνείδηση του λαού καταδικάζει τη διάσπαση και εμείς διεκδικούμε την ενότητα όχι μόνο της παράταξης μας αλλά και κάτι πολύ μεγαλύτερο. Διεκδικούμε την ενότητα της πόλης μας. Ερχόμαστε να ενώσουμε, να συνθέσουμε, να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τις γενιές του μέλλοντος».

«Είμαστε μία ομάδα ικανή και χωρίς να με παρεξηγήσετε σας ζητώ να μας συγκρίνετε και τότε μόνο μέσα από την ανίχνευση των προσώπων θα καταλάβετε ποιοι είναι ικανοί να σας εκπροσωπήσουν και να βοηθήσουν την πόλη. Ζητώ τη στήριξή σας στην επανεκκίνησή μου γιατί για μένα αυτή η εκλογική διαδικασία είναι επανεκκίνηση, αναβάπτιση. Ξέρω ότι κάποιοι λένε εσύ δεν έχεις ανάγκη θα είσαι πρώτος . Κάποιοι το λένε καλόβουλα, κάποιοι όχι. Όλοι μας ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία αν με στηρίξετε τότε θα μπορέσω να «κόψω το νήμα».

Γνωρίζετε το έργο μου, γνωρίζετε την καθημερινότητά μου, δεν ακολούθησα πρακτικές που θίγουν τον ενεργό και έντιμο πολίτη, η πορεία μου εξελίχθηκε βήμα-βήμα και τίποτα δε μου χαρίστηκε πέραν της εμπιστοσύνης σας. Γνωρίζετε τη συνέπεια στις αρχές μου, ποτέ μου δε σας πρόδωσα και πάντα ήμουν και είμαι ο Βασίλης που όλοι γνωρίζετε μέσα από τον εθελοντισμό, μέσα από εκπαίδευση, μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Μαζί ζήσαμε όμορφες στιγμές και θέλω να πάμε μαζί μπροστά- ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΡΑ! Για μένα, για την πόλη για όλους μας!