Skip to main content

Γαλαμάτης: Αυτή την Κυριακή σκέψου και πάρε θέση στις εκλογές

Άρθρο στη Voria.gr του υποψήφιου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Γαλαμάτη, στην Α’ Θεσσαλονίκης για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου

του Δημήτρη Γαλαμάτη*

Την Κυριακή αποφασίζουμε ποια κατεύθυνση θα πάρει η χώρα μας και οι ζωές μας. Είμαστε σε ένα σταυροδρόμι και η επιλογή είναι κρίσιμη. Η πολιτική αλλαγή χωρίς ισχυρή λαϊκή εντολή δεν είναι εφικτή. Οι πολίτες αναλαμβάνουν την ευθύνη. Την ευθύνη για να μετατρέψουν τη γιορτή της Δημοκρατίας σε γιορτή της Ελλάδας.

Είναι η ώρα να έρθουμε αντιμέτωποι όλοι μας με την αλήθεια. Κι επειδή στις μέρες μας οι «αλήθειες» είναι… πολλές, εγώ συστήνω στους πολίτες να κοιτάξουν τη μόνη αλήθεια, που είναι μπροστά τους. Τα μάτια των παιδιών τους.

Εκεί θα βρουν τις απαντήσεις που ζητούν. Εκεί θα βρουν τη δύναμη να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Εκεί θα βρουν την αποφασιστικότητα, την τόλμη, το κίνητρο για να κάνουν το επόμενο βήμα.

Κοιτάξτε τα μάτια των παιδιών και σκεφτείτε. Σκεφτείτε το μέλλον που χτίζετε γι’ αυτά. Σκεφτείτε τι πατρίδα θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Σκεφτείτε αν θέλετε αύριο να σας συντροφεύουν ή να σας λείπουν αυτά τα μάτια.

Και πάρτε στην κάλπη θέση. Πάρτε θέση απέναντι στις ιδεοληψίες και στη στασιμότητα. Πάρτε θέση υπέρ της ανάπτυξης και της ευημερίας. Πάρτε θέση για πολιτική αλλαγή, για πολιτική στροφή από την Ελλάδα της παρακμής στην Ελλάδα της δημιουργίας, της προκοπής, των αξιών και των άξιων.

Μπήκα στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επειδή όπως όλοι οι συμπατριώτες μου βρέθηκα σ’ αυτό το σταυροδρόμι. Και δεν έχω τη διάθεση ούτε να περιμένω, ούτε να με σπρώξει κάποιος άλλος για να κάνω το επόμενο βήμα.

Είδα τα μάτια των παιδιών μου, σκέφτηκα και πήρα θέση. Για να μπορώ αύριο να κοιτάζω στα μάτια αυτά τα παιδιά και να τους μιλώ με το θάρρος της επιλογής. Να τους λέω ότι δεν κρύφτηκα, δεν φυγομάχησα, ότι έκανα το χρέος μου, απέναντι στα ίδια και στον τόπο μας.

Σκεφτείτε και πάρτε θέση. Για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, για μια αυτοδύναμη Θεσσαλονίκη. Σκεφτείτε και πάρτε θέση για τους ανθρώπους, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν αυτό το βήμα. Να είναι άνθρωποι από εσάς. Άνθρωποι της κοινωνίας, της καθημερινότητάς σας. Άνθρωποι που γνωρίζουν τη δύναμη και την αξία της πολιτικής. Που δεν θεωρούν το βουλευτιλίκι καταξίωση. Που παλεύουν για τα ένσημα όπως εσείς. Που είναι και θα παραμείνουν δίπλα σας. Στη γειτονιά, στους δρόμους, στα μέρη που αγαπάμε, που ζούμε, που πονάμε.
Την Κυριακή σκέψου και πάρε θέση.

*Ο Δημήτρης Γαλαμάτης είναι Υποψήφιος Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Α’ Θεσσαλονίκη.