Skip to main content

Γαλαμάτης: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο για το Σέιχ Σου

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη σωτηρία του Σέιχ Σου από το βλαπτικό έντομο που το καταστρέφει, επισημαίνει ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Γαλαμάτης, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ) Σπύρο Μάμαλη.

«Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι ενέργειες απομάκρυνσης και απομόνωσης των ξερών δέντρων στο Σέιχ Σου, πρέπει να είναι άμεσες και πριν από το φθινόπωρο, καθώς τότε αρχίζει η εποχή πτήσης των γενετικά ώριμων εντόμων και θα είναι ταχύτατη η μετάδοση τους», τόνισε ο Δημήτρης Γαλαμάτης.

Και πρόσθεσε: «Μεταφέρω προς την Πολιτεία, την δραματική προειδοποίηση του προέδρου του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου - εκφράζοντας δυο επιστημονικούς κλάδους: γεωπόνους και δασολόγους- τόσο για τον κίνδυνο πυρκαγιάς που τροφοδοτείται από τα ξερά δέντρα, όσο και από την εξάπλωση του προβλήματος σε επίπεδο επιδημίας».

Ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως από τη στιγμή που τέτοια ζητήματα δεν εμφανίζονται αιφνιδίως, είναι μια ακόμα απόδειξη της ατράνταχτης πεποίθησής του, ότι οι πολιτικοί οφείλουν να προνοούν παρά να τρέχουν ως ουραγοί των εξελίξεων.

Ο κ. Μάμαλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Δημήτρη Γαλαμάτη, ο οποίος ως κτηνίατρος και μέλος του επιμελητηρίου, στο παρελθόν είχε εκλεγεί και στο διοικητικό συμβούλιο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.