Skip to main content

Γαλαμάτης: Επιμόρφωση εργαζομένων σε Δημόσια Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση

Κατά την επίσκεψη του στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συζήτησε με τους εργαζόμενους το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών

Δυο επισκέψεις με ιδιαίτερο συμβολισμό, πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Γαλαμάτης με επίκεντρο τη λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Κατά την επίσκεψη του στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, συζήτησε με τους εργαζόμενους το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών κι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο των εργαζομένων Δημήτρη Βαζούρα, για τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού ειδικότερα στους τομείς υγείας και πολεοδομίας.

«Διακρίνουμε», τόνισε ο κ. Γαλαμάτης, «μια σχεδόν τιμωρητική αντιμετώπιση απέναντι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία καλείται να ανταπεξέλθει σε δύσκολα εγχειρήματα χωρίς ειδικευμένο προσωπικό και πόρους». Με βάση και την εμπειρία του ως δήμαρχος Βόλβης, ο Δημήτρης Γαλαμάτης, επισήμανε ότι η περιφέρεια και οι δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, στενάζουν όχι μόνο από τους λίγους εργαζόμενους, αλλά και από την απουσία εξειδικευμένων στελεχών, όπως για παράδειγμα των μηχανικών. «Η Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε, «απαντά σε αυτό το πρόβλημα, με δεσμεύσεις στο πρόγραμμα της, για την ουσιαστική ενίσχυση των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να αποδοθούν καλύτερες και πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες».

Ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφθηκε ακολούθως το Περιφερειακό Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Θεσσαλονίκης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι το ελληνικό κράτος έχει δομές για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, αλλά συνήθως δεν τις αξιοποιεί όσο θα έπρεπε. «Το Ινστιτούτο ως ο εθνικός πυλώνας για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των δημόσιων λειτουργών», σημείωσε, «είναι ένας πολύτιμος οργανισμός, με έμπειρα στελέχη, που μπορεί να συμβάλει ριζικά στην αναμόρφωση του δημόσιου τομέα. Για τη Νέα Δημοκρατία ο δημόσιος τομέας, δεν αποτελεί ταμπού καθώς επιδιώκει να «θωρακίσει» τους δημόσιους υπαλλήλους, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες. Είμαι πεπεισμένος, ως εργαζόμενος και ο ίδιος στον δημόσιο τομέα, ότι η εκπαίδευση, η επιμόρφωση, η αξιολόγηση στο Δημόσιο, μπορεί να αποφέρει μεγάλα οφέλη στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας».