Skip to main content

Πολυπληθής η πρώτη συγκέντρωση Γαλαμάτη στην Καλαμαριά

ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης θεμελιώνουν την ανάπτυξη, από τις 8 Ιουλίου, χωρίς μεγαλοστομίες και φανφάρες, είπε ο υποψήφιος βουλευτής

Περίπου 1.200 άτομα ανταποκρίθηκαν στο χτεσινοβραδινό προσκλητήριο του υποψήφιου βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Δημήτρη Γαλαμάτη, στην Καλαμαριά.

Η προεκλογική συγκέντρωση, που ήταν η πρώτη για τον κ. Γαλαμάτη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς το Les Zazous γέμισε ασφυκτικά, ενώ τα αυτοκίνητα είχαν κλείσει από νωρίς το υπαίθριο πάρκινγκ και είχαν καταλάβει και το δρόμο για εκατοντάδες μέτρα πριν και μετά το χώρο της συγκέντρωσης.

Ο κ. Γαλαμάτης δήλωσε αποφασισμένος να τηρήσει τις αρχές του, «μέσα στον κοινό αγώνα για την ανόρθωση της χώρας» και πρόσθεσε: «Οι αρχές αυτές είναι να μπαίνεις με πάθος για να βελτιώσεις τις ζωές των ανθρώπων, για να προετοιμάσεις το έδαφος για τις επόμενες γενιές, με τη σιγουριά ότι αυτή η εμπλοκή δεν θα αλλάξει τη ζωή και το χαρακτήρα σου. Να δίνεις αγώνες όταν αισθάνεσαι ότι έχεις πράγματα να δώσεις. Όχι όταν... μυρίζεσαι πως μπορείς κάτι να πάρεις. Όταν χρειάζεται να μένεις ένα βήμα πίσω, τη στιγμή που καταλαβαίνεις ότι για να συνεχίσεις θα πρέπει να συμβιβαστείς και να απαρνηθείς συστατικά στοιχεία του ίδιου σου του εαυτού. Και να μπαίνεις μπροστά, όταν πρέπει να υποστηρίξεις μια νέα πολιτική πραγματικότητα που ξεκινά, ειδικά όταν σε πλαισιώνει η εμπιστοσύνη ενός άξιου πολιτικού, όπως είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Ο Δημήτρης Γαλαμάτης τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης «με κοστολογημένο πρόγραμμα θεμελιώνουν την ανάπτυξη, από τις 8 Ιουλίου, χωρίς μεγαλοστομίες και φανφάρες». Και πρόσθεσε: «Τώρα που όλοι κατάλαβαν ότι ο Αλέξης δεν χόρεψε τις αγορές με ένα νταούλι ούτε έσκιζε μνημόνια, ήρθε η ώρα να χαράξουμε την πορεία προς τα μπροστά, χωρίς ιδεοληψίες, με πραγματικό κοινωνικό πρόσημο».

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, σημείωσε, η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να μείνει ουραγός αλλά να ενώσει τις δυνάμεις της, θέτοντας ως στόχο και προσδοκία του την Αυτοδύναμη Θεσσαλονίκη. «Δεν μου αρκεί να λειτουργήσει το μετρό, αλλά να λειτουργήσει με πρόνοια», δήλωσε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν μου αρκεί να προστίθενται φορείς στους 50 δήθεν αρμόδιους για το Θερμαϊκό, αλλά να αναλάβει ένας φορέας πλήρη αρμοδιότητα. Δεν μου αρκεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που καταστρέφει το Σέιχ Σου σήμερα, αλλά να υπάρχει ένας αρμόδιος φορέα για όλα τα προβλήματα που θα προκύψουν στο περιαστικό μας δάσος. Δεν μου αρκεί που μπήκαν ιδιώτες στο λιμάνι και το αεροδρόμιο, καθώς θέλουμε να μην είναι αποκομμένα τμήματα από την καθημερινότητα της Θεσσαλονίκης. Δεν μου αρκεί η αποτυχία της κρατικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών, αλλά ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας τους, που πρωτίστως θα σέβεται τη χάρτα δικαιωμάτων των πολιτών και η όποια διοίκησή τους θα λογοδοτεί στην κοινωνία. Δεν μου αρκούν οι διεθνείς συναντήσεις με οικοδέσποινα τη Θεσσαλονίκη, αλλά η πόλη να είναι πυρήνας δημιουργίας».

Όπως επισήμανε, στην εποχή του ανταγωνισμού των πόλεων, η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να πρωταγωνιστήσει, με τις αναγκαίες πολιτικές και στη βάση ενός συγκροτημένου σχεδίου. «Δεν είναι έγχρωμο όνειρο», συμπλήρωσε, «είναι πίστη στο εφικτό, πίστη στις δυνάμεις των ανθρώπων της, πίστη στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, που την κάνουν ξεχωριστή. Και είναι βούληση, αγώνας, προτάσεις, αποφάσεις και αποτελεσματικότητα, τα κλειδιά για να γίνει αυτή η κοινή προσδοκία πράξη. Η προσδοκία που συνοψίζεται σε δυο λέξεις: Αυτοδύναμη Θεσσαλονίκη».

Ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του ότι τις τελευταίες εβδομάδες, γυρίζοντας γειτονιά με γειτονιά όλη τη Θεσσαλονίκη, «ένιωσε τη λαχτάρα των ανθρώπων να ακουστούν, να εκπροσωπηθούν εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις για τη ζωή τους και το παράπονο πως κάποια πράγματα προχωρούν και γίνονται γι αυτούς χωρίς αυτούς». «Ένιωσα με λίγα λόγια πως κάτι στο εκλογικό σώμα αλλάζει. Πως οι πολίτες δεν είναι πια διατεθειμένοι να δώσουν την ψήφο τους με ευκολία, αλλά σκοπεύουν προηγουμένως να διερευνήσουν, να μάθουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν και μετά να επιλέξουν. Δηλαδή να σκεφτούν και να πάρουν θέση...», κατέληξε ο Δημήτρης Γαλαμάτης, παραπέμποντας και στο κεντρικό σύνθημα του: «Σκέψου και Πάρε θέση».
 
Ομιλία απόψε στο Lazart Hotel
 
Σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουλίου, στις 19.30 το βράδυ, ο Δημήτρης Γαλαμάτης, θα πραγματοποιήσει στη δυτική Θεσσαλονίκη τη δεύτερη πολιτική ομιλία του, στο Lazart Hotel, (Κολοκοτρώνη 16, Σταυρούπολη), απέναντι από το Κέντρο Τέχνης της Μονής Λαζαριστών.