Skip to main content

Γαλαμάτης: Nα μην ζήσουμε τα επίχειρα της συμφωνίας των Πρεσπών

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι το κόμμα του δεν διστάζει ούτε να αναλάβει τις δύσκολες αποφάσεις, ούτε να αναζητήσει συναίνεση.

Την άποψη ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της για να κυβερνήσει, γι’ αυτό και από την επόμενη μέρα των εκλογών θα αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπών, εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Γαλαμάτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».  

«Μακάρι να μη ζήσουμε στο μέλλον τα επίχειρα της συμφωνίας των Πρεσπών», τόνισε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακή συμφωνία και από τις 8  Ιουλίου, όταν θα έχει εκφρασθεί η βούληση του ελληνικού λαού, θα δούμε πως θα την απαλύνουμε. Η κυβέρνηση προχώρησε μόνη της στις συζητήσεις και το αποτέλεσμα θα ήταν σαφώς καλύτερο για την χώρα, αν είχαν ενεργοποιηθεί όλες οι πολιτικές δυνάμεις».

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία δεν διστάζει ούτε να αναλάβει τις δύσκολες αποφάσεις, ούτε να αναζητήσει συναίνεση, ανέφερε ο Δημήτρης Γαλαμάτης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Θέμα Radio. Και συνέχισε: «Δεν φοβόμαστε να διαχειριστούμε τις τύχες της χώρας. Διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία, διαχειρίζεται τις ”καυτές πατάτες” και πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να αναλάβει την ιστορική ευθύνη».

Για τον διαχωρισμό ποδοσφαίρου και πολιτικής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν ακράδαντα ότι δεν πρέπει ούτε να πολιτικοποιούμε το ποδόσφαιρο, ούτε να “ποδοσφαιροποιούμε” την πολιτική. Και στην προηγούμενη θητεία μου στη Βουλή το 2004-2007, απέφυγα να μπλέξω το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Γι αυτό και δεν βγάζω φωτογραφίες με φανέλες, όπως ορισμένοι που χτίζουν καριέρα σε βάρος της πολιτικής και των πολιτών».