Skip to main content

Γαλαμάτης: Στήριξη και σεβασμός στους ανθρώπους του μόχθου

Με επαγγελματίες και παραγωγούς των λαϊκών αγορών συναντήθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Γαλαμάτης,

Δίπλα στους ανθρώπους του μόχθου βρέθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Γαλαμάτης, συναντώντας τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών.

Συζητώντας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών, Παραγωγών, Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας - Θράκης Άγγελο Δερετζή, τόνισε ότι οφείλουμε σεβασμό σε αυτούς που διατήρησαν την κοινωνική συνοχή, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, στην περίοδο της κρίσης.

Ο Δημήτρης Γαλαμάτης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αφορούν τον κλάδο τους και δήλωσε: «Αν και οι λαϊκές αγορές αποτελούν ένα ζωντανό χώρο, όπου οι συνθήκες μεταβάλλονται καθημερινά νομίζω, πως θα πρέπει να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα ζητήματα ως αυριανή κυβέρνηση. Αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας με την απλοποίηση των διαδικασιών, καταπολέμηση του παραεμπορίου, ευελιξία στην καθημερινότητα των λαϊκών αγορών και ισότιμο νομικό πλαίσιο, που θα αφορά τις λαϊκές αγορές της χώρας, αλλά και μεταξύ των πωλητών είτε αυτοί είναι επαγγελματίες, είτε παραγωγοί». Και συνέχισε: «Αντιμετωπίζοντας αυτά τα ζητήματα, δε θα λύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, που αφορούν τις λαϊκές αγορές, αλλά θα κάνουμε ένα μεγάλο και αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε».

Νωρίς τα ξημερώματα, βρέθηκε στους χώρους της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (Λαχαναγορά και Κρεαταγορά), σε ένα οικείο περιβάλλον, καθώς συχνά βρίσκεται εκεί εξασκώντας την εργασία του ως επιθεωρητής κτηνίατρος.

«Επέλεξα αυτή την ημέρα», τόνισε, «να βρεθώ δίπλα στους πολίτες, στους εργαζόμενους, που αποτελούν το πραγματικό κομμάτι της ζωής».

Ο Δημήτρης Γαλαμάτης επισήμανε, ότι την προεκλογική περίοδο δεν αισθάνθηκε ότι έκανε περιοδεία, αλλά ότι συνέχιζε τις γόνιμες συζητήσεις που είχε καθημερινά με τους πολίτες, όλα τα προηγούμενα χρόνια.

«Είμαι εδώ σε αυτό τον χώρο», είπε από την λαϊκή αγορά της Χαριλάου, «γιατί έτσι κάνω τα ψώνια της οικογένειας μου, όπως μπαίνω καθημερινά στα λεωφορεία και ζω στην πραγματική ζωή. Αυτό θέλω να μεταφέρω στη Βουλή: τον παλμό της κοινωνίας, την εικόνα της κανονικής ζωής του πολίτη, γιατί νιώθω πρώτα πολίτης και μετά πολιτικός».

Ο Δημήτρης Γαλαμάτης, όπου κι αν βρέθηκε, καλούσε τους πολίτες την Κυριακή να ψηφίσουν και να αψηφήσουν την παραλία, δίνοντας το έναυσμα για μια νέα αρχή στη χώρα, επιλέγοντας το πρόγραμμα ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.